Home / Steigerhout / 3 tips bij het schoonmaken van een vieze woning

3 tips bij het schoonmaken van een vieze woning

Als een woning ontruimd moet worden in Nederland kan je geconfronteerd worden met een hoop rommel. Hoe zorg je er voor dat je orde bewaakt in de chaos? En hoe maak je een vervuilde woning snel schoon? In dit korte artikel vind je 3 tips hoe je onder andere steigerhouten meubilair schoongemaakt en hoe je orde creëert.

Tip 1: Hoe maak je een houten meubilair schoon?

Voordat je je houten meubilair schoonmaakt test je eerst op een onopvallend stukje of het schoonmaakmiddel geen bijtend effect heeft. Gebruik een zacht doekje. Is het van steigerhout? Dan is het ook verstandig om tafelolie te gebruiken om zo zijn oorspronkelijke kleur terug te krijgen. Bij hout moet je je tafel goed drogen en de tafel krijgt weer zijn glans terug!

Tip 2: Dweil niet met warm water

Bij een woningontruiming in Nederland waar de bewoner een lange tijd niet heeft schoongemaakt is de vloer vast en zeker plakkerig. Al gauw wil je waarschijnlijk de vloer dweilen met water, maar met warm water verdampt het sneller en blijft het schoonmaakmiddel op de vloer achter. De resten zorgen er voor dat de zeepresten blijven plakken. Je kan dus beter koud water gebruiken met een klein beetje schoonmaakmiddel.

Tip 3: De kracht van water

Wanneer je de juiste doekjes gebruikt, zoals een microvezeldoek, heb je maar weinig middelen nodig om je woning in Nederland te ontruimen. Het voordeel van zo’n doekje is dat door de haartjes het vuil blijft hangen. Gebruik een plantenspuit, doe daar een klein beetje allesreiniger in met water en je maakt al een hoop schoon.

Tot slot: Als je geld wilt besparen kan je beter kiezen voor de oude schoonmaakmiddelen in plaats van de kant-en-klare middelen. Middelen als groene zeep zijn veel beter voor het milieu!