Home / Uncategorized / 3 Voordelen van Supradeck vlonderplanken

3 Voordelen van Supradeck vlonderplanken

Supradeck vlonderplanken zijn nog betrekkelijk nieuw in Nederland. Daardoor is het goed mogelijk dat nog niet iedereen er goed bekend mee is. Reden te meer om daar verandering in te brengen. Daarom vind je op deze plek de 3 belangrijkste voordelen van deze planken.

1 Volledig duurzaam te gebruiken

Het belangrijkste voordeel van de vlonder van composiet is dat deze volledig duurzaam is. Het materiaal is 100 procent gerecycled en zal ook na gebruik weer volledig te recyclen zijn. Andere materialen kunnen hier natuurlijk niet aan tippen. Met het oog op de duurzaamheid en het verlagen van de druk op het milieu is dit dus een pluspunt waar je optimaal van kan genieten. Zonder dat je aan kwaliteit hoeft in te boeten ten opzichte van andere materialen die gebruikt worden. Dit is ook en prioriteit van de fabrikant bij het ontwikkelen van de producten.

2 Geen omkijken meer naar

Wanneer de planken eenmaal zijn geplaatst, dan ben je ook direct helemaal klaar. Het is namelijk zo dat er geen onderhoud aan de planken nodig is. Dit komt omdat het materiaal niet alleen stevig is, maar ook waterafstotend. Daardoor hoef je dus niet bang te zijn voor het rotten, zoals dat bij planken van hout wel het geval is. Ook is het zo dat vuil en dergelijke geen kans heeft om zich aan de planken te hechten. Met als voordeel dat je er dus na het plaatsen alleen maar van kan genieten en geen werk hebt.

3 Flink veiliger in gebruik

Ook zeer belangrijk is het voordeel op het gebied van het gebruik. Wat wil namelijk het geval? Het materiaal waarmee de planken zijn bewerkt om ze onderhoudsvrij te maken, brengt nog een voordeel mee. Je hebt er namelijk ook wat meer grip op. De planken worden niet glad door slijtage of door vochtigheid. De kans dat je uitglijdt en jezelf lelijk bezeerd is dus eigenlijk ook niet aanwezig. Daarmee is het een stuk fijner om deze planken te gebruiken dan het werken met natuurlijk hout. Alle reden om er daarom dus ook voor te kiezen.