Home / Bank van steigerhout

Bank van steigerhout

Bank van steigerhout

Het steigerhout, bekend vanwege het sterke, stevige en tegelijkertijd robuuste karakter is veelzijdiger dan u wellicht zou vermoeden. Het steigerhout is tevens geschikt voor meubelen binnenshuis, dus ook voor de bank. De massieve dikte en de diameter maakt dat het hout uitermate stevig is en werkelijk heel intensief gebruik aan kan!

U kunt met steigerhout de bank van uw dromen creëren. Allereerst omdat de bank volledig op maat kan worden gemaakt. Door de robuuste buitenkant, het ware karakter van het hout zal het hoe dan ook sfeer geven in de ruimte waar deze wordt geplaatst. De bank is bij uitstek het visitekaartje van de ruimte en tevens een plek van comfort en ontspanning. Steigerhout kan hierbij heel behulpzaam zijn, zeker als het wordt gecombineerd met passende kussens.

 steigerhout

Steigerhout, meestal denkt iedereen aan buiten, maar steigerhout kan ook prima binnen!

Door op de juiste wijze te drogen, zodat er slechts 10-20% aan vochtigheid overblijft, kunt u het gewoon binnen plaatsen. Wellicht is het verstandig om het niet helemaal strak tegen een muur of wand te zetten, dit hout heeft per definitie lucht nodig. Het is tevens een goed idee om dit speciale hout met andere materialen te combineren, omdat het ook niet altijd strak op de grond te plaatsen is, vanwege het gevaar van het optrekkende vocht of het vocht dat juist niet weg kan. De vochtigheid hoeft geen probleem te zijn, want met voldoende lucht droogt juist steigerhout bijzonder snel.

Er is steigerhout in diverse soorten en kwaliteiten. Meestal gaat het om naaldhout of vurenhout, grenen of lariks behoren ook tot de mogelijkheden. Het hout is op speciale wijze gezaagd zodat het robuuste karakter gespaard wordt. Het hout kan door u of door ons lichtjes worden geschuurd, zodat er geen sprake is van scherpe uitsteeksels. Behandelen hoeft niet, maar het mag zeker wel, als het gaat om een speciale beits alleen geschikt voor steigerhout. Deze kan doorschijnend zodat de houtkleur zichtbaar blijft. Wilt u vrolijk of fel gekleurde kussens? Dan kunnen deze het beste gecombineerd worden met de originele kleur, whitewash of grey. Wilt u heel neutrale kussens? Dan kunt u de bank met gekleurde beits behandelen, met behulp van verf of kwast. U kunt uiteraard combineren wat u wilt, of beiden in dezelfde kleur, wij hebben de benodigdheden.

Echt in elk interieur kan deze bank een passende plaats hebben.

Juist omdat het op maat en vorm gemaakt kan worden die wenselijk is door u, voor de ruimte en de wijze van gebruik. Het kan een hoekbank worden, een bank in u-vorm, hoog, laag, breed of smal, alles wat mag en kan. Daarom kunt u er zelfs een maken of bestellen die geschikt is als slaapbank, bijvoorbeeld door twee losse delen aan elkaar te schuiven.

Voor ontwerpen, advies en verdere informatie kunt u zich tot ons wenden. Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de bank van steigerhout? Schrijf u dan in voor onze gratis nieuwsbrief, voorzien van vele bruikbare tips.