Home / Uncategorized / Diamond painting

Diamond painting

Het is een hype en ondertussen dé hobby voor zowel jong als oud: diamond painting. Feitelijk is diamond painting niets meer dan borduren met steentjes, want met de gekleurde kristallen steentjes maak je een prachtig schilderij. Je legt de steentjes op een canvas waarop een patroon staat afgedrukt. Voor diamond painting gebruik je een pincet om de steentjes op precies de goede plaats te leggen.

Uniek schilderij van steentjes
Diamond painting is erg populair. Het leuke is dat zowel ouderen als jongeren rust vinden in het maken van een uniek schilderij van steentjes. De hobby geeft rust en het resultaat mag er zijn. Als je wilt beginnen met deze hobby, bestel je een compleet pakket inclusief dus onder meer een pincet. Verder wijst het zich eigenlijk allemaal vanzelf. Wie slim is en snel een mooi kunstwerk wil maken, die maakt altijd eerst overzicht in de gekleurde steentjes. Het is daarom verstandig een opbergdoosje met vakjes aan te schaffen en voor je begint dus eerst de steentjes op kleur uit te zoeken. Dit maakt het borduren met steentjes een stuk gemakkelijker en sneller.

Met de pincet aan de slag
Het canvas is overigens behalve het patroon ook voorzien van een lijmlaag met daarover een beschermende folie. Je bepaalt zelf in welke hoek je wilt beginnen en nadat je de kleuren hebt gesorteerd, haal je de folie een beetje los en klap je de folie om en ga je met pincet en kristalsteentjes aan de slag. Het is verstandig om eerst de steentjes van een en dezelfde kleur neer te leggen. Ga je starten met diamond painting, zorg dan wel dat je altijd op een vlakke ondergrond werkt.

Genummerde vakjes
Ben je eenmaal geconcentreerd bezig, druk de gelegde steentjes dan af en toe even stevig aan zodat ze strak en netjes tegen elkaar aanliggen. Zo word je schilderij strakker en mooier. Leg je de steentjes met behulp van een pincet en uiterst precies op de genummerde vakjes op het canvas, dan ontstaat al snel de contouren van iets heel moois, iets dat je een ereplaats geeft in je woon- of slaapkamer. Diamond painting kun je met het gehele gezin doen en geldt als de ultieme rustgever na een hectische werkdag of werkweek.

Sleutelhangers en telefoonhoesjes
Je kunt wat betreft het canvas kiezen voor heel erg veel categorieën waaronder artiesten, bloemen, boerderij, cartoon, dieren, mensen, natuur. Daarnaast heb je speciale canvassen voor de feestdagen en kun je een canvas met daarop je eigen foto krijgen. Met body painting maak je ook de leukste sleutelhangers en telefoonhoesjes en het is zelfs mogelijk om sieraden en gadgets te maken met de gekleurde kristallen steentjes, terwijl je ook steeds meer vrouwen met tassen ziet lopen die het resultaat zijn van diamond painting. Kortom; je maakt met diamond painting veel meer dan alleen een schilderij aan de muur en kunt er ook voor kiezen om zelf een kunstwerk te maken door voor een blanco canvas te kiezen. Dan kun je helemaal je eigen creativiteit kwijt.