Home / Uncategorized / Duurzamer wonen met een aantal verschillende soorten tips

Duurzamer wonen met een aantal verschillende soorten tips

Duurzaam wonen is een onderwerp dat we steeds vaker terug zien komen. Het milieu wordt voor veel mensen een stuk belangrijker. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om duurzaam wonen op allerlei verschillende manieren toe te passen. Van energiebesparende cv-ketels tot het kiezen van duurzame meubels, de opties zijn eindeloos. Wilt u ook graag duurzamer wonen maar heeft u nog geen idee hoe u dit het beste kunt doen? Geen enkel probleem, we geven u graag een aantal tips.

Energieverbruik

Het energieverbruik kan bij veel mensen nog een stuk duurzamer. Dit kunt u op veel manieren toepassen. Met een aantal standaard dingen zoals de thermostaat een graadje lager zetten, of uitzetten als u weg bent, kunt u al snel honderden euro’s per jaar besparen. Maar kijk verder dan alleen energie verbruik. Een goede isolatie bijvoorbeeld, is ook erg belangrijk. Daarnaast kan een zuinige verwarmingsketel helpen. Kies voor een Nefit ketel, dan zit u altijd goed!

Een duurzame inrichting

Er komen steeds meer meubels en ook vloeren op de markt waarbij tijdens de ontwikkeling is gedacht aan het milieu. Vooral veel bedrijven besteden hier steeds meer aandacht aan. Het is namelijk niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook nog eens hartstikke goed uit. Probeer dit ook eens toe te passen als u nieuwe meubels of een nieuwe vloer nodig heeft. Bamboe bijvoorbeeld, is erg duurzaam en zorgt ook nog eens voor een unieke uitstraling in uw woning.

Groen in uw woning

Maak uw woning letterlijk groener door planten in uw woning te plaatsen. Dit heeft twee grote voordelen. Het ziet er mooi uit en het brengt sfeer in de woning, maar het is nog ergens anders goed voor, namelijk voor de lucht binnen. Planten zorgen ervoor dat vervuiling uit de lucht gefilterd wordt, hierdoor wordt het binnenklimaat een stuk beter waardoor u zichzelf ook beter zult voelen.

Afval recyclen

Het scheiden van afval heeft een positief effect op het milieu. Het is ook niet voor niks dat we verschillende afvalbakken hebben. Toch gaan veel mensen in Nederland hier niet verantwoord mee om. Er wordt veel bij het restafval gegooid terwijl het eigenlijk gescheiden had moeten worden. Als u echt duurzaam wilt wonen zult u ook het recyclen van uw afval serieus moeten nemen.

De mogelijkheden om duurzamer te wonen zijn dus zeer uiteenlopend. Veel punten kosten weinig moeite, ga hier dus bewust mee om. Het heeft namelijk een groot effect op het milieu. Denk eens na over uw eigen woning en bedenk of er dingen zijn die u thuis kunt verduurzamen. Houdt er vooral rekening mee bij het kopen van nieuwe producten, dit is een makkelijke manier om duurzaam bezig te zijn.