Home / Uncategorized / Voor- en nadelen van stalen kozijnen

Voor- en nadelen van stalen kozijnen

Er zijn vele verschillende soorten kozijnen te verkrijgen op de markt. Kunststof kozijnen zijn erg populair, daarnaast zijn er ook aluminium, houten en stalen kozijnen. Het is goed om de verschillende soorten kozijnen met elkaar te vergelijken. Het is goed om te zien wat er allemaal kan. Elk soort kozijn heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. We duiken in dit artikel dieper in op de voordelen en de nadelen van stalen kozijnen. Laten we snel van start gaan. 

De eigenschappen van de stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn prijzig. Ze gaan echter zeer lang mee. Ze kunnen ook gebruikt worden voor de hele grote zware ramen. Staal is oersterk. De kozijnen kunnen ook heel smal zijn om een groot gewicht te dragen. Het is een sterk voordeel. Daarnaast zijn ze brandveilig. Ze hebben een brandwerendheid van een uur. Ook zijn ze goed om inbrekers te weren. Vervolgens zijn de kozijnen onderhoudsarm. Het is voldoende om ze één keer per jaar schoon te maken met wat reinigingsmiddel. Gebruik geen schuursponzen, schuurmiddelen of zuren. Het zal de kozijnen beschadigen. 

Goede isolatie

Vroeger waren de stalen kozijnen goede geleiders van warm en koud. Tegenwoordig is dat heel anders. Vandaag de dag worden er koudebrugonderbrekingen (een koudebrug geleid warmte van binnen naar buiten en andersom), goede isolatie en luchtkamers gebruikt. Hierdoor heeft het kozijn een uitstekende isolerende werking. Er is dan ook nog een zinklaag aan de buitenkant van het kozijn. Er zijn volop voordelen om voor de stalen kozijnen te kiezen. 

Een mooie uitstraling

Veel mensen kiezen voor stalen kozijnen omdat ze een elegante uitstraling hebben. Het past zeer goed bij monumentale panden. Ook bij moderne gebouwen wordt veel voor ijzeren kozijnen gekozen. Het is een ware aanvulling voor vele woningen. We kunnen ons goed voorstellen waarom je voor stalen kozijnen kiest.