Home / Uncategorized / Geef kleur aan je tuin

Geef kleur aan je tuin

Waar mensen voor het interieur vaak kijken naar de kleuren, wordt dat in de tuin nog wel eens vergeten. Terwijl die juist volop de ruimte biedt voor kleur. Niet alleen als het om de bloemen en planten gaat, maar denk bijvoorbeeld ook aan de tuinmeubels.

Wat doen kleuren met je tuin?

Met kleuren kun je de sfeer in je tuin veranderen. Neem je zwarte tuinmeubels, dan staat dit chic. Ga je voor tuinstoelen in bijvoorbeeld roze of paars, dan wordt je tuin kleurrijk en gedurfd. Blauw maakt je tuin heel erg rustig, terwijl oranje voor een vrolijke noot zorgt. En terwijl je in huis vaak niet te veel kleuren met elkaar moet combineren, is de tuin een lust voor het oog wanneer je alle kleuren van de regenboog ziet. Het is wel belangrijk om dan een kleurenplan te maken.

Maak een kleurenplan

Wil je veel kleuren in de tuin, dan kien je dit van tevoren nauwgezet uit. Niet alle kleuren staan namelijk even mooi naast elkaar. Kleuren uit de natuur vloeken doorgaans niet met elkaar. Toch is balans heel belangrijk. Het is daarom ook goed om één kleur te nemen die je uitgangspunt is. Wit is bijvoorbeeld erg neutraal en past overal bij. De groene basiskleur van elke tuin vormt een mooie buffer. Een harmoniserende kleur!

Deze kleurverhoudingen zijn er

Er is onderzoek gedaan naar welke kleuren men over het algemeen als het prettigst ervaart. Paars en blauw komen dan het hoogst uit. Daarna volgen groen en rood. Oranje en geel komen op de laatste plaatsen. Blijkbaar is het dus zo dat we ons bij de rustigste kleuren ook het prettigst voelen. Dit kun je bijvoorbeeld in de praktijk toepassen door meer blauwe en paarse bloemen in je tuin te nemen dan oranje bloemen.

Denk ook aan je tuinmeubels

Niet alleen de planten dragen bij aan de sfeer in je tuin. Ook tuinmeubels zijn van grote invloed. Waar tuinmeubels kopen? Dit doe je vandaag de dag gewoon online. Zo heb je een heel groot aanbod en de bezorging is tot aan de deur. Dat betekent dat je zelf niet met een zware set hoeft te sjouwen. Bovendien staan alle afmetingen erbij, zodat je meteen ziet of de meubels bij jouw tuin passen. Maar kijk niet alleen naar de maten en de materialen. De kleur van je set is ook belangrijk. Voeg die toe aan het kleurenplan dat je maakt voor je tuin. Volg de laatste tuintrends en kies ook voor je eigen comfort.

Bloemen, tuinmeubels en… de bestrating

Met de juiste bloemen, planten, bomen en tuinmeubels ben je al een heel eind. Wellicht wil je het terras ook een keer aanpassen om de kleuren beter te laten matchen. Kies dan bijvoorbeeld eens voor steigerhout. Zo blijft je tuin heel natuurlijk. Veel succes met het maken van jouw kleurenplan!