Home / Uncategorized / Hoe houd je je houten vloer schoon?

Hoe houd je je houten vloer schoon?

Als je net aan een houten vloer begint, weten mensen vaak niet hoe deze het best onderhouden kan worden. Ten eerste zijn de juiste schoonmaakartikelen altijd handig maar natuurlijk zijn er andere dingen waar je rekening mee kan houden. In dit artikel geef ik wat handige tips om je houten vloer te onderhouden.

vloer schoon

Voorkomen

Voorkomen van vuiligheid is altijd beter dan achteraf moeten behandelen. Dit kan je doen door hele simpele dingen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het uittrekken van je schoenen en een mat neerleggen bij de ingang. Zo zorg je dus dat de vuiligheid niet je huis in komt en dus geen schade kan aanbrengen.

Grote schoonmaak

Zo eens in de zoveel tijd is het een aanrader om een grote schoonmaak te doen. Een grote onderhoudsbeurt kunt u het beste laten doen door experts die machines als een schrobmachine hebben. Zij weten ook precies waar zij op moeten letten en zijn daarom sneller klaar.

Onderhoud

Verder moet een houten vloer natuurlijk wel onderhouden worden. Zo is het aan te raden om minimaal één keer per week te stofzuigen of wegen. Als u huisdieren heeft raad ik aan om dit wel één keer in de twee dagen te doen. Zo zorg je er altijd voor dat je huis lekker schoon is. Wel moet je een zachte borstel op je stofzuiger zetten om beschadiging te voorkomen.