Home / Uncategorized / Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen zijn bijna niet meer weg te denken van het straatbeeld. Op zakelijke media hoor je vaak wat de voordelen van de zonnepanelen zijn. Wellicht zit je daarom ook te overwegen om zonnepanelen te laten installeren. Maar hoe werken zonnepanelen eigenlijk? In dit artikel lees je hoe zonnepanelen werken, ontdek je hoe lang zonnepanelen mee gaan en lees je welke partij je ontzorgt in de installatie.

De werking van zonnepanelen

Op zonnepanelen zitten kleine cellen. Zodra er zonlicht op de panelen schijnt zetten deze cellen, gemaakt van Silicum, het licht om in onbruikbare stroom. Deze onbruikbare stroom ontstaat door de botsing van de positieve lading boven de zonnecellen en de negatieve lading daaronder.

De omvormer bij zonnepanelen zet deze stroom om in bruikbare stroom die je voor ieder apparaat kan gebruiken. Deze omvormer stuurt deze stroom tot slot door naar de netbeheerders, klaar voor gebruik.

Waar moet je de omvormer van de zonnepanelen plaatsen?

Een omvormer neemt flink wat ruimte in beslag. Ook lopen veel kabels via de omvormer. Vaak plaatst men de omvormer onder het dak, in de garage of in de tuin. Omvormers produceren veel warmte. Daarom is het belangrijk dat hij kan afkoelen. Dit komt het rendement alleen maar ten goede!
Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 jaar mee. Na 15 jaar neemt het vermogen van de panelen af. Na 15 jaar leveren de panelen namelijk 10 procent van het vermogen in en na 25 jaar blijft nog 80 procent over.

Kijk goed naar de garantie voordat je de zonnepanelen laat installeren. Bij BonGo Solar heb je tot 25 jaar de garantie op goede panelen. Indien er in de tussentijd problemen zijn met de panelen komen de servicemonteurs gerust bij u langs. BonGo Solar is recent overgenomen door Koolen Industries. Zo kunnen de monteurs ook buiten Nederland en België zonnepanelen plaatsen.