Home / Uncategorized / Houtbouw voor je woning of organisatie

Houtbouw voor je woning of organisatie

Altijd al wat extra ruimte nodig gehad rond je woning of gebouw? Denk dan eens aan diverse vormen van houtbouw. Met houtbouw kan je op een relatief goedkope en duurzame manier extra woonruimte of opslagruimte creëren rondom jouw gebouwen. Denk bijvoorbeeld eens aan een veranda of houten carport bij je woning, of een houten schuur of berging bij je bedrijf.

Toegevoegde waarde houtbouw aan je woning

Tegenwoordig zijn er tal van houtbouwers die jou kunnen helpen jouw houten droom te realiseren. Eerst zijn er diverse soorten constructies waar je aan kunt denken. Zo kan je een houten carport of een houten schuur laten bouwen. Hiermee maak je extra opslagruimte rondom jouw woning. Het bouwen van deze constructies brengt ook als voordeel met zich mee dat ze jouw woningwaarde doen laten stijgen. Ook is het mogelijk om een houten tuinkamer of houten veranda te laten plaatsen op jouw perceel. Hiermee vergroot je jouw woonoppervlakte doordat je ook quality time kunt doorbrengen in deze heerlijke plekjes. Verder gaan we in deze blog in op andere voordelen van houtbouw.

Kort bezig op locatie

Wanneer je houtbouw laat realiseren door een professionele partij zijn ze vaak maar kort bij je thuis bezig om de constructie te plaatsen. Het meest werk wordt namelijk al uitgevoerd bij het bedrijf zelf. Ze beschikken vaak over een grote ruimte waar ze jouw constructie maken. Dit hoeft dan enkel nog op locatie ‘in elkaar te worden gezet’ als Lego. Afhankelijk van de grootte van de constructie kost dit vaak 1 tot 5 werkdagen. Kleine constructies zoals veranda’s worden vaak al in één dag geplaatst, waar grotere projecten als een houten schuur vaak meerdere dagen in beslag neemt.

Duurzaam

Hout gebruiken als bouwmateriaal is een bewuste en duurzame keuze. Hout is een stuk duurzamer dan vergelijkbare materialen als bakstenen of metaal. Wanneer je dus een keuze wilt maken die het minst schadelijk is voor de natuur, is houtbouw een goede keuze. Ook willen een aantal houtbouwers CO2 neutraal produceren, waardoor ze een aantal bomen planten voor elke constructie die wordt gerealiseerd. Is dat niet een fantastisch initiatief?

Relatief lage kosten

Aan houtbouw zijn lagere kosten verbonden dan traditionele bouw met veel handwerk op de bouwplaats. Volgens experts bedraagt het prijsverschil zo’n 20%. Ook kost het realiseren van een houten constructie vaak minder loonkosten, simpelweg omdat er minder mankracht aan te pas komt. Wanneer je door middel van traditionele bouw een schuur laat bouwen zijn er gemakkelijk meer dan 5 werknemers ter plaatse aan de slag. Met houtbouw kan dit vaak al met 2 tot 3 personen geregeld worden. Dit merk je dan ook terug in de prijs.

Tot slot

Het laatste voordeel van houtbouw dat we bespreken is het feit dat houtskeletbouw goed isoleert. Het is gemakkelijk om de holte tussen deze wanden op te vullen met isolatiemateriaal. Dit is gemakkelijk te realiseren en isoleert nog eens perfect. We hopen dat je wat hebt gehad aan deze tips. Voor meer tips lees je gerust een aantal andere blogs door op deze website.