Home / Uncategorized / Infrarood verwarming

Infrarood verwarming

De meeste elektrische terrasverwarmingssystemen werken met infrarood stralen. Infrarood betekent eigenlijk niets meer dan warmtestraling. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden voor wat betreft infrarood terrasverwarming:

  • Langegolf infrarood verwarming;: hierbij wordt de warmte overgedragen via de lucht
  • Kortegolf infrarood verwarming : hierbij wordt de warmte overgedragen via licht.

Terrasverwarming met kortegolf infrarood is een goede oplossing om buiten de omgevingstemperatuur dusdanig te verhogen dat het een aangenaam en warm gevoel geeft. Bij dit type wordt de warmte namelijk overgedragen via licht en wordt niet eerst de lucht verwarmd. De snelheid van werking is dan ook niet te vergelijken met een langegolf infrarood terrasverwarming. Warmte van een kortegolf infrarood verwarming is voelbaar binnen 1 sec. Direct dus ! Deze warmte zorgt voor een verhoging van de gevoelstemperatuur en is een doelgerichte stralingswarmte.

Infrarood verwarming voor binnen

In principe werkt infrarood verwarming voor binnen op ongeveer dezelfde manier, maar toch ook weer anders. Ook hier wordt gebruik gemaakt van infraroodstralen, maar deze warmtepanelen worden niet warm aan de buitenkant.

U kun zonder gevaar de warmtepanelen aanraken. Ideaal dus voor diverse doeleinden, en infrarood verwarming voor binnen wordt wel de verwarmingsmethode van de toekomst genoemd.

Daardoor is ook het aantal toepassingen haast ontelbaar, want het kan ook op plekken gehangen of geplaatst worden waar normale verwarmingselementen vaak juist niet geplaatst kunnen worden.

Gebruikers spreken daarnaast van een zeer gemoedelijke warmte, want je hoeft niet meer vlakbij het verwarmingelement te zijn om de warmte van de infraroodstralen waar te nemen. Ruimten zoals kamers kunnen snel verwarmd worden, en maken gebruiken van electriciteit. Toch al goedkoper dan andere brandstooffen, om nog maar te zwijgen van het feit dat ook de opwekkingsmethode voor de electriciteit millieuvriendelijk kan zijn.

Een vriendelijke en gemoedelijke verwarmingsmethode.