Home / Kinderbed steigerhout / Kinderbed steigerhout

Kinderbed steigerhout

Kinderbed steigerhout

Bedden en kinderen is een belangrijk thema. Voor een kind is het bed een veilige plek, een plaats van geborgenheid en geeft er ook graag een eigen invulling aan. Met een leuk dekbedovertrek, knuffels, een poster erboven en nog veel meer.

Omdat elk kind ook uniek is, zijn de kinderbedden ook uniek. Met behulp van steigerhout is het een prima idee om er zelf een te timmeren!

Vaak wordt na het ledikantje ineens overgegaan naar een volwassen eenpersoonsbed. Dit kan uiteraard, maar er zijn ook andere opties. Een lager en kleiner bed is eenvoudiger voor de kinderen en voor de ouders. Zeker als er nog een opzetje aan de rand staat zodat ongelukken vrijwel uitgesloten zijn, is de overgang minder groot.

Steigerhout is oersterk en uitermate bewerkbaar. Steigerhout, bestaande uit hout van naaldbomen en vurenhout heeft de eigenschap dik en stevig te zijn. Juist vanwege de robuuste buitenkant is het mooi te noemen. Steigerhout is minder gevoelig voor schade, zoals krassen wel op kunststof of metaal zichtbaar zijn, het is niet onderhoudsgevoelig, en het bevat geen giftige stoffen. De uitstraling van steigerhout is per definitie altijd warmte en geborgenheid, precies waar kinderen behoefte aan hebben.

Kinderbed

Over kwaliteit en veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken.

Zeker bewerkt steigerhout, wat glad geschuurd is en behandeld met beits of olie, maakt dat er geen scherpe uiteinden zijn. Bovendien is het zelf mogelijk om het met kleuren te behandelen, wat juist voor de kinderen extra aantrekkelijk maakt.

Kinderen groeien vaak harder dan bedden en daarom kan het flexibel worden gemaakt, er zijn vele mogelijkheden. Zeker als de kinderen wat groter zijn, moet het bed uiteraard groter zijn maar behalve knus ook een beetje avontuurlijk. Een hoog bed, uiteraard met bescherming, een houten hut eroverheen kan ook als bescherming dienen en maakt het donker en avontuurlijk tegelijk. Een hoog bed, met een trapje natuurlijk, kan ook dienen als bovenkant voor een ruimte op de vloer, eveneens een hut of een knus plekje om te spelen.

Is het kind zover dat het huiswerk krijgt en meer bezittingen heeft, zoals boeken, computers etc. kan er uiteraard onder, naast of bij het bed andere meubelstukken gemaakt worden, eveneens van het betrouwbare en natuurlijke steigerhout. Bij een bed dat half- of middenhoog is kan het zo gemaakt worden dat het onder het bed past en dus weer eronder geschoven kan worden, bij een hoogslaper kan het bureau uiteraard een vaste werkplek vormen. Toch kan het ruimtebesparend zijn bij een halfhoogslaper om het bureau eraan vast te maken of gedeeltelijk eronder te schuiven.

Een tweeling, of twee kinderen die tot elkaar veroordeeld zijn? Steigerhout is stevig en sterk genoeg om een stapelbed van te maken. Of alleen de hoofdeinden kruisen elkaar, dat is ook een optie.

De mogelijkheden van steigerhout,ok voor de kinderkamer, zijn onbegrends.

Verdiep u daarom vlug en maak eventueel met op maat gezaagd steigerhout het bed wat voor uw kind en de kamer passend is. Voor een kind wordt de kamer een waar paleis waar deze veilig en rustig kan spelen en slapen.