Home / Uncategorized / Een landelijke uitstraling creëer je zo

Een landelijke uitstraling creëer je zo

‘Verthuizen’ is momenteel het nieuwe verhuizen. Door de alsmaar stijgende huizenprijzen besluiten Nederlanders steeds vaker om hun eigen woning te verbouwen. Met name de woonwinkels profiteren hier volop van! Wil je zelf ook gaan verbouwen? En wil je advies over landelijk wonen? In dit artikel lees je hoe je met een paar aanpassingen al snel een landelijke uitstraling krijgt.

Ga voor landelijke kleuren

Voor een landelijke uitstraling is het belangrijk dat je kiest voor de juiste kleuren. Passende kleuren zijn een combinatie van wit/grijs en bruin. Kies nooit voor spierwit, want hierdoor oogt je huis wat koud. Kies eerder voor mengvormen, zoals wit, beige en lichtbruin.

Kies voor landelijke elementen

Bij een landelijke woonstijl hoort warmte en sfeer. Probeer de meubels dus niet te ver van elkaar af te zetten. Verder is het mooi om te kiezen voor landelijke elementen, zoals een schouw en een open haard. Uiteraard gebruik je moderne apparaten zoals een radio of een tv. Het is aan te raden om deze apparatuur zo veel mogelijk te verstoppen.

Ga betegelen

Een typische kenmerk van een landelijke keuken zijn de tegels. Je vind ze vaak op de vloer en in de badkamer.

Verder is het aan te raden om je houtconstructie zo veel mogelijk terug te laten komen. Zo is het aan te raden om het houtwerk over te schilderen in de landelijke kleuren, zoals beige.

Landelijke materialen

Bij een landelijke woning moet vooral rust uitstralen. Zo is de cottage stijl passend voor deze type woningen. Kenmerkend voor deze stijl zijn de oude spullen die je terugziet, zoals een oude verkeersbord en een foto van vroeger.

Voor welke meubels ga jij?

Tot slot: het kopen van meubels kan een flink gelduitgave zijn. Kijk daarom naar tweedehands spullen op Marktplaats en andere meubelzaken. Je bepaalt zelf de prijs!