Home / Uncategorized / Waar moet je rekening mee houden bij een maatwerkkast voor je kleding?

Waar moet je rekening mee houden bij een maatwerkkast voor je kleding?

Bij het kopen of maken van een maatwerkkast voor je kleding moet je met een aantal dingen rekening houden. Het indelen van ruimtes is bijvoorbeeld lastiger dan je denkt. Vaak liggen kleren nadat ze gedragen zijn steeds meer verspreid door de kamer tot het gewassen wordt. Wellicht is een maatwerk kledingkast hier de oplossing voor om alles netjes en geordend te houden. Maar wat moet je allemaal rekening mee houden?

De hoeveelheid kleding die je bezit

De grootte van je maatwerkkast is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid kleding die je bezit. Hoe meer kleding, hoe groter de kast uiteindelijk moet worden. Hierdoor voorkom je dat je kleding in de kast gaat proppen wat eigenlijk niet past. Ook de grootte van je kleding is handig om rekening mee te houden. Een kind heeft minder ruimte nodig dan een volwassenen.

De balans tussen hang- en legmogelijkheden

Naast de grote van je kleding is ook het type kleding van wezenlijk belang bij een maatwerkkast. Heb je als vrouw bijvoorbeeld veel jurkjes en bloesjes dan wil je niet dat deze gaan kreukelen in de kast. In dat geval zullen er meer hangmogelijkheden aanwezig moeten zijn. Beschik je weer over meer T-shirts en broeken dan zijn de legmogelijkheden belangrijk. Het is dus van belang de balans tussen planken en hangmogelijkheden goed in te schatten.

Accessoires en schoenen

Een ander belangrijk detail om rekening mee te houden zijn accessoires en schoenen. Hiervoor heb je diepe en ondiepe lades nodig. Wanneer je bijvoorbeeld sieraden om wil doen wil je natuurlijk niet moeten graaien. De ladekast voor schoenen moet juist weer dieper zijn om deze dicht te krijgen. Zo zijn er genoeg dingen om over na te denken.

Ruimte in de kamer

Je kan je maatwerkkast zo groot mogelijk maken als je zelf wilt, maar het is handig om wel rekening te houden met de ruimte in de kamer. Zo wil je niet dat je de kastdeuren niet meer open kan doen of dat je andere meubelen eruit moet gooien. Denk dus goed na over de ruimtes van zowel de kast als de kamer.