Home / Steigerhout bed

Steigerhout bed

Steigerhout bed

Heeft u daaraan wel eens gedacht, een bed van steigerhout? Wellicht heeft u hier vragen bij, over het gebruik en de kwaliteit van het hout. Welnu, daar geven wij graag antwoord op!

Hoewel veel mensen alleen aan steigerhout denken als het gaat om de dikke, sterke en ruwe planken in een stelling, waar bouwers overheen lopen. Dit klopt inderdaad, maar juist door de stevige en sterke kwaliteit is steigerhout heel geschikt voor meubels!

U kunt zich afvragen of het wel mooi is.

Wij kunnen u echter garanderen dat u niet alleen letterlijk de natuur in huis haalt en daarmee sfeer, maar dat steigerhout, met de juiste afwerking, bijzonder mooi en echt is. Het verschil met steigerhout en andere soorten, is dat steigerhout echt levend is. Meestal wordt het van vurenhout gemaakt. Het kan ook van naaldhout en andere soorten zijn.

Desondanks is het niet de bedoeling dat het hout volledig glad wordt en helemaal egaal wordt, integendeel. Dan verdwijnt het oprechte, robuuste uiterlijk van het hout.

Steigerhout bed

Indien u dit idee toch even moet verwerken, leggen wij nog even uit waarom juist dit hout geschikt is voor een bed. Het is van stevig en natuurlijk materiaal, wat uitermate handig is voor elk bed, ook het kinderbed!  Allergiën zijn niet aan de orde bij dit materiaal, vanwege het natuurlijke karakter en er zijn ook geen onnatuurlijke stoffen in. Vanwege de flexibiliteit van de planken kunt u, of wij uiteraard, alles op de gewenste maat zagen. Zo weet u dat het in alle opzichten passend is. U kunt een leuke ombouw of uitbouw creëren. Uiteraard moet u wel rekening houden met de maat van de bedbodem en het matras dat u wilt. Maar een brede rand naast het hoofd, een mooi bord bij het hoofdeinde en het voeteneinde mag zo hoog en breed worden als u maar wilt.

Wat nog een bijkomend voordeel is, bij de behandeling van het hout met de juiste olie, is dat dit in diverse kleuren kan. Zo kan het bed zelfs gekleurd worden! Dit kan interessant zijn voor de kinderkamer, maar ook in de ouderkamerkamer. Een bed van steigerhout met olie van whitewash, een prachtig geheel. Andere kleuren zijn uiteraard ook mogelijk.

Ook voor het tienerbed is steigerhout geschikt, schade valt niet op, de maat en de kleur zijn flexibel en er kunnen altijd extra’s omheen van dezelfde houtsoort. Weg met het kille metaal, de punten, de soorten hout waarop al het stof te zien is, zeker met kunststof, ga voor het bed van het natuurlijke hout.

Het hout is zo afgeschuurd dat er absoluut geen sprake is van scherpe uitsteeksels, u hoeft niet bang te zijn voor verwondingen. Verdiep u eens in het unieke karakter van steigerhout en overweeg om uw bed, of kinder- of zelfs stapelbed van dit hout te maken, eventueel met een gelijke kast of nachtkast.

Indien u op de hoogte wilt blijven van informatie, schrijf u dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Lees met plezier onze tips!