Home / Steigerhout / Steigerhout bureau

Steigerhout bureau

Steigerhout bureau

Misschien droomt u weleens stiekem van een mooi, houten bureau, helemaal in de maat en vorm die u het meest comfortabel vindt. Voor uw kamer, uw privé kantoor of uw eigen praktijk. Echter, in een openbaar kantoor kan het steigerhouten bureau ook een plaats krijgen, meerdere bureaus zelfs!

Bureaus zijn vaak van kunststof, staal of heel licht en glad hout. Het staat keurig uiteraard, maar het heeft absoluut geen persoonlijke, knusse en warme uitstraling. Bovendien zijn deze vaak gemaakt naar standaardmaten, maar niet naar de behoefte van uw interieur, de grootte van de kamer of de wijze waarop u comfortabel kunt werken.

Een bureau moet altijd uitermate comfortabel zijn voor degenen die er aan werken. Voor uzelf, uw personeel, gezinsleden of tieners. Is het bureau bestemd voor een ruimte waar gasten en/of klanten worden ontvangen? Dan is de andere zijde mede van belang. Iemand moet letterlijk aan kunnen schuiven in alle opzichten.

Steigerhout bureau

Steigerhout is een prima optie om een bureau van te maken. Steigerhout is sterk, onderhoud is niet nodig, zeker niet als het is behandeld met beits of speciale olie. Dan is de levensduur nog langer ook!

Het steigerhout toont de kracht van de natuur in alle opzichten.

Het kan eigenlijk levend hout worden genoemd, omdat het een robuust karakter heeft vanwege de weersinvloeden. Juist hierdoor is het hout niet alleen uniek, het geeft ook een huiselijke sfeer. Of het nu voor een privé of publieke ruimte wordt gebruikt, het haalt  de kille zakelijkheid eruit en brengt warmte in. Dit kan in vele contexten wenselijk zijn.

Steigerhout kan nieuw of gebruikt zijn, het heeft allebei voor en nadelen. Gebruikt hout heeft de echte puur natuurlijke uitstraling. Borstelen en schuren is nodig, net als de behandeling, maar dan is het ook klaar voor gebruik. Nieuw steigerhout is aanzienlijk gladder en lichter, maar moet absoluut minstens zes weken lang drogen, anders is het te vochtig en veroorzaakt het uiteraard schade.

Bedenk dus goed waarnaar u op zoek bent. U kunt zelf gaan zagen, maar dit kan u ook aan de professional overlaten. Van grote planken tot kleine latjes, het kan allemaal.

Wilt u een groot werkblad? Steigerhout kan wel tot 5 meter lang zijn, dus u hoeft geen losse stukken aan elkaar te lijmen. Is uw bureau vaak zwaar beladen met allerlei boeken? Steigerhout is namelijk bijzonder stevig en kan alles aan. Apparatuur zoals computer en/of printer, indien alles op de juiste wijze is geformeerd is het geen enkel probleem.

Een bijpassend kastje, naast of onder het bureau is ook mogelijk, net als een opzetstuk. Zo wordt het werken nog gemakkelijker en houdt u tevens overzicht. Werken er meerdere mensen aan? Geef iedereen een eigen kastje. U kunt ook een ombouw maken voor een ladenkast en er kant en klare laden inpassen.

Zelfs kleuren zijn mogelijk, zoals whitewash, grijs en andere met behulp van olie of beits.

Laat u informeren en ga aan de gang. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en maak gebruik van onze gratis tips!