Home / Steigerhout eettafel

Steigerhout eettafel

Steigerhout eettafel.

Wellicht moet u over dit thema nog eens nadenken. Een mooie eettafel van robuust hout? Jazeker, dit is inderdaad een heel goed optie. Steigerhout is puur natuur. Als het buiten geweest is toont het hout het effect van regen, wind en zon, het neemt de elementen mee naar binnen en de natuur dus ook. Door het robuuste uiterlijk van het steigerhout, straalt het warmte en sfeer uit, een natuurlijk element is nooit storend, integendeel, het matcht altijd met alles, zeker als de tafel met de juiste beits geverfd is.

Steigerhout is vanwege de vochtigheidsgraad (tussen 10-20% vocht) uitermate geschikt om meubilair van te maken. Als het steigerhout vervaardigd is van vurenhout is het vochtbestendig en droogt het snel. Indien het van grenen, vurenhout of een andere houtsoort is, is het minder bestand tegen vocht. Daarom is het belangrijk om goed op te letten bij de aanschaf, van welke kwaliteit het is. De juiste beits, als de tafel daarmee behandelt wordt, maakt de levensduur van deze tafel veel langer. Kies niet voor de verkeerde beits of lak, waardoor het vochtgehalte niet juist wordt gereguleerd, omdat er dan absoluut houtrot ontstaat.

eettafel

Koopt u een kant en klare eettafel, kijk goed of het allemaal op de juiste wijze gemonteerd is.

Wilt u er zelf een maken, dan heeft dit uiteraard ook voordelen. Wij voorzien u graag van de juiste materialen en indien u wenst zagen we op maat. De tafel kan qua vorm en maat precies worden zoals u wilt. Rond, vierkant, rechthoekig, smal en lang of breed en korter, wat u maar wilt.

Een eettafel moet behalve mooi en netjes ook nog eens sterk zijn. Deze tafel wordt intensief gebruikt voor vele diverse zaken. Uiteraard voor het eten, maar ook voor het papierwerk, het knutselen van de kinderen en nog veel meer! Door de ruime diameter van steigerhout hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Er zijn tevens diverse kleuren mogelijk, zodat het nog beter in uw interieur past.

Daarom, laat u deskundig informeren en bezint eer ge begint. De eettafel van steigerhout is indien het op de juiste manier vervaardigd is en op de juiste manier is nabehandeld, is flexibel en gaat vele jaren mee. Wij helpen u aan de juiste beits en de materialen om de tafel goed te monteren.

Steigerhout kan nooit direct op de grond geplaatst worden, het hout moet de gelegenheid hebben om te ademen. Bovendien kan er vocht vanuit de grond optrekken met alle gevolgen van dien.

Ontdek welke tafel u van steigerhout wilt aanschaffen of maken. Juist vanwege de aard zijn deze tafels ook geschikt voor de horeca, een restaurant of café krijgt er een meer huiselijke sfeer van, het straalt warmte uit.

De tafel is natuurlijk maar ziet er niet goedkoop uit. En nogmaals, u kunt kiezen voor kleuren. Wij staan u graag bij met advies en u kunt u tevens gratis abonnneren op onze nieuwsbrief. Deze bevat vele praktische tips!