Home / Steigerhout / Steigerhout hoekbank

Steigerhout hoekbank

Steigerhout hoekbank

Altijd al gedroomd van een echte karakteristieke hoekbank, voor de (woon)keuken, het terras, de serre of de woonkamer? Als u weleens vakantie heeft gevierd in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk weet u precies waar het om gaat. Zowel in woningen als in de horeca vindt u daar vele gezellige hoekbanken die met de tafels een prima geheel vormen. Gemakkelijk, knus en aantrekkelijk om er met het gezin op te zitten, of met anderen. Tegenover elkaar zitten is niet altijd leuk, maar in de hoekvorm gaat het allemaal goed!

Steigerhout is prima geschikt om meubels van te maken om verschillende redenen.

Het hout is natuurlijk, het is sterk, bij voorbehandeling is het nagenoeg onderhoudsvrij en heeft het een lang leven. Het is veel minder gevoelig voor beschadiging dan ander hout, het neemt vocht op maar kan ook gemakkelijk drogen en zo zijn er nog veel meer zaken te noemen. De behandeling met beits of olie kan ook in een bepaalde kleur, zoals whitewash of grijs. Maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

U kunt het hout ook laten zoals het is. Robuust, natuurlijk en levensecht, omdat u er kussens in leuke kleuren op kunt doen. Het zit niet alleen comfortabeler, het staat zelfs nog mooier! Alsof u binnen op een leuke picknickplaats zit in de open lucht.

De hoekbank past uiteraard in uw vakantiewoning, keuken of woonkamer, maar buiten is ook een mogelijkheid! In de tuin of op het terras, leg de kussens er maar op en ga lekker zitten en geniet van de buitenlucht en het comfort. Juist steigerhout sluit naadloos aan op elke omgeving, binnen of buiten, omdat natuurlijke materialen altijd overal op aansluiten. Het steigerhout voor binnen heeft een vochtigheidsgraad van tien tot twintig procent. Als het gaat om de bank voor buiten moeten wij melden dat deze wel vocht opneemt, maar ook weer snel droogt. Plaats de bank daarom altijd op een droge plek, ook in de keuken. Wellicht is het handig om de onderkant van ander materiaal te maken, zodat er geen vocht vanuit de grond in de bank kan trekken, zo blijft deze langer goed!

Steigerhout hoekbank

Elke ruimte wordt niet alleen aantrekkelijker, maar ook functioneler. De hoekbank met een tafel leent zich overal voor, behalve voor eten. Spelletjes doen, gezellig in de juiste opstelling, de administratie bijwerken of huiswerk maken, het kan allemaal.

Indien u een horeca bedrijf bezit, denk dan eens aan deze mogelijkheid. De steigerhouten hoekbank is er niet een van zakelijkheid, maar van huiselijkheid! In het restaurant, de cafétaria, binnen en/of buiten, uw gasten zullen graag plaatsnemen en geneigd zijn om er (veel) langer te blijven.

De hoekbank is weliswaar niet flexibel, maar soms veel praktischer dan losse stoelen.

U kunt er wel voor kiezen om twee losse banken te maken die aan elkaar geschoven kunnen worden. Nu nog de juiste verlichting erboven en genieten maar! Blijf op de hoogte van onze vele tips, door u in te schrijven voor de gratis nieuwsbrief.