Home / Steigerhout / Steigerhout hoogslaper

Steigerhout hoogslaper

Steigerhout hoogslaper

Heeft u kinderen of tieners die permanent in huis wonen, maar relatief een kleine kamer hebben, heeft u kinderen of tieners die in het weekend er logeren of zelf regelmatig een loge, denk dan eens aan de hoogslaper van steigerhout. Steigerhout is sterk, stevig en flexibel tegelijk, is van prachtig hout gemaakt en verschillende kleuren of uitstralingen kan hebben. De kwaliteit van steigerhout is zo sterk dat een een hoogslaper zorgeloos gebruikt kan worden. Tegelijkertijd is het zo flexibel dat er van alles van gemaakt kan worden.

Het kan ruw zijn, dit gaat om gebruikt steigerhout watt evens beinvloed is door de elementen als zon, regen en wind. Een robuust uiterlijk, wat vooral interessant is voor jongens. Het hout kan ook volkomen nieuw zijn. Dan moet u echter in acht nemen dat er een periode van drogen noodzakelijk is. Het kan ook gaan om reeds behandeld steigerhout, dat gedroogd, geschuurd en bewerkt is met olie of beits. Dit kan zelfs gekleurd zijn, wat het hout nog aantrekkelijker maakt! Meisjes vinden vaak rose, blauw of wit mooi, dit kan allemaal met steigerhout.

Steigerhout hoogslaper

Het hout kan zo geschuurd worden dat het ruwe karakter bewaard blijft en tegelijkertijd er geen gevaar is voor splinters en andere verwondingen.

Voor elke kinder- tiener- of logeerkamer en wellicht ook studentenkamer is steigerhout geschikt. Juist omdat het puur natuur is, is het echt met alles te combineren. Het hout zelf heeft een neutrale kleur, dus welk behang, kleur vloer en dekbed overtrek u kiest, het kan allemaal, een match is altijd mogelijk. Nogmaals, het hout is sterk en niet kwetsbaar. Juist voor kinderen en tieners is dit van groot belang. U kunt het (laten) maken zoals  u wilt, de maat voor het bed, een bank en/of bureautje eronder, zelfs een smalle kast is mogelijk! Zo bespaart u veel ruimte en heeft het kind of tiener alles bij de hand.

U kunt uiteraard voor een combinatie met andere materialen kiezen, bijvoorbeeld een trapje van metaal en wellicht ook de poten. Een bureau kan eveneens van steigerhout zijn, maar ook van kunststof, dit geldt tevens voor een eventuele hang- of legkast.

Een laddertje is inderdaad noodzakelijk bij de hoogslaper, bedenk daarom wat het meest praktisch is voor de kamer. In ieder geval is steigerhout er stevig genoeg voor.

Ontdek wat de juiste hoogte en breedte is voor de desbetreffende ruimte.

Heeft u al een bepaalde bedbodem op het oog? Daarop moet de echte slaapplek uiteraard naar afgemeten worden, net als het matras. Er kan zelfs een hoog, eventueel uitklapbaar stuk komen als een soort nachtkastje.

Kortom, wees creatief, flexibel en sterk, net als het steigerhout! Maak een prachtig en praktisch geheel waar elk kind of tiener in alle opzichten gebruik van kan maken. De vochtigheid van het hout is laag genoeg voor een meubelstuk binnen. Bovendien, omdat het een hoogslaper is, kan het hout ook ademen. Juist voor kinderen en tieners met astma en/of allergieen is dit ook een prima keus! Dus, steigerhout voor de hoogslaper is het overwegen waard!