Home / Buitenkeuken steigerhout / Steigerhout kapstok

Steigerhout kapstok

Steigerhout kapstok.

De kapstok is vaak letterlijk een ondergeschoven kindje, letterlijk en figuurlijk. Niemand kijkt ernaar, gooit gewoon een jas erover en bovendien is deze inderdaad vaak volledig behangen. Maar als u toch eens een mooie, ruime kapstok, die gelijk een sfeer geeft aan de hal, gang of waar dan ook. De binnenkomst is erg belangrijk, een kapstok kan mede heel bepalend zijn voor de uitstraling.

Steigerhout is niet voor niets steigerhout, het is uitermate sterk, vandaar het feit dat het voor steigers geschikt is, maar tevens voor vele andere zaken. Het vochtgehalte van dit hout tien tot twintig procent, maakt het uitermate geschikt voor meubels binnenshuis. Wellicht ziet u uw kapstok meer als een gebruiksvoorwerp dan als een kunststuk. Of u op zoek bent naar een staande kapstok of naar een voor aan de muur, overweeg dan de kapstok van steigerhout. Voor uw huis, uw bedrijf of uw horeca gelegenheid, het is overal passend!

De natuurlijke ruwe structuur van steigerhout, die meestal van naaldhout is, geeft een warm en sfeervol effect, alsof u de natuur in huis haalt. Steigerhout kan tevens van grenen of vurenhout zijn, maar dit is meer gevoelig voor nattigheid. Zeker als het om een kapstok gaat waaraan ook natte jassen en eventueel paraplu’s aangehangen worden of er tegenaan gezet, dan is de kwaliteit van het naaldhout erg belangrijk. Door het natuurlijke uiterlijk van het steigerhout, past het in vrijwel elk interieur. Het kan een afwisselend effect hebben of juist matchen met de rest. Het steigerhout wordt op maat gemaakt met cirkelzagen, zodat juist het robuuste bewaard blijft. U kunt zelf kiezen voor fijn schuren om alle oneffenheden te verwijderen, of het nog gladder te schuren. Dan is er echter weer minder te zien van de structuur van het steigerhout.

kapstok

Omdat het steigerhout gemakkelijk droogt is het eenvoudig om het niet te behandelen.

Toch kan dit wel een keus zijn. Indien u dit wilt, ook omdat u de kapstok van een bepaalde kleur wilt geven, is het aan te bevelen om dit met de speciale steigerhoutbeits te doen. Diverse kleuren zijn beschikbaar, zoals whitewash. Het specifieke product is belangrijk, andere beitsen of lakken zijn niet altijd vochtregulerend, hetgeen uiteraard schade kan opleveren.

Bovendien maakt de kracht van het hout dat het gewicht kan dragen, de brede diameter zorgt daarvoor. Uiteraard moet de kapstok wel op de juiste manier vervaardigd worden, zeker als het om een staande kapstok gaat.

Er zijn kant en klare kapstokken te koop van steigerhout, maar u kunt uiteraard ook zelf aan de slag. Zo kunt u de grootte zelf bepalen en tevens de vorm van de staande kapstok zo mooi mogelijk te maken. Wij kunnen alles passend voor u zagen, indien dit wenselijk is.

Voor soorten, prijzen en andere producten, bezoek onze website of neem contact met ons op. Informatie en prijsopgaven zijn gratis en vrijblijvend. U kunt u inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief die veel tips bevat.

Daarom, overweeg een mooie en degelijke kapstok van steigerhout.