Home / Steigerhout kopen / Steigerhout kopen

Steigerhout kopen

Steigerhout kopen

Wellicht vraagt u zich af wat steigerhout is en wat het verschil is met andere soorten hout. Bij ons vindt u het juiste antwoord. Steigerhout, het woord zegt het al, wordt vanwege de dikte, de sterkte en de kwaliteit gebruikt voor steigers.

Steigerhout wordt in principe geproduceerd met vurenhout, gewoon vanwege het feit dat deze de juiste massieve dikte heeft, 32 X200, waardoor het hout als steiger prima in staat is om veel gewicht te dragen.

Vanwege de dikte en het feit dat de uitstraling van het hout robuust is, is het hout bestand tegen vrijwel alle weersoorten, wat het uiteraard nog geschikter maakt voor steigers. Zon, regen, wind, dit hout kan alles aan en bovendien zorgt het ervoor dat het hout een karakter krijgt en tevens een echte natuurlijke uitstraling.Nog een extra voordeel is dat alles van steigerhout ecologische en milieu vriendelijk is.

Door al deze voordelen is steigerhout feitelijk overal geschikt voor. Binnen en buiten, meubels, tuinmeubels maar ook voor betimmeringen. Steigerhout voor de kastwanden of zelfs het plafond, het is allemaal mogelijk. In winkels kan het hout dienen voor schappen en stellingen, zodat alle een natuurlijke uitstraling krijgt.

Steigerhout kopen

De natuurlijke en warme uitstraling kan inderdaad uw voorkeur hebben, maar beitsen is ook mogelijk.

Om te beginnen raden we niet aan om het hout te (laten) behandelen met coating die zorgt dat het waterdicht wordt. Dit past niet bij het hout en het wordt er niet mooier en beter van, integendeel, het vocht uit het hout kan niet meer weg en dientengevolge zal het gaan rotten. Wat wel mogelijk is, beitsen met steigerhoutolie en eventueel in grijs white wash, zodat ook de kleur wordt aangepast. Schuren en oliën om het hout glad te krijgen en ervoor te zorgen dat er geen scherpe uitsteeksels zijn behoort echter wel tot de mogelijkheden. Er is zowel ruw als behandeld steigerhout te koop.

Wat u ook wilt doen met steigerhout, binnen of buiten, (tuin)meubels, kastdeuren, het plafond of de schuurdeur laat u goed informeren over de mogelijkheden en de behandelingen.

Hoe dan ook, hout is hout en het blijft hout, een natuurlijk product en daarom ook kwetsbaar. Het vochtgehalte van het hout is 10 tot 20% en het mag niet op een (te) vochtige plek staan. Anderzijds, als het hout nat wordt droogt het ook weer snel op. Het steigerhout is daarom echt geschikt voor het produceren van steigerhout.

Indien u zelf meubel of deuren maakt, kan alles op maat gezaagd worden wat een groot voordeel is.

Een bed voor de kinderkamer, een deur voor een gangkast, een latje dat ergens geplaatst moet worden en dit alles met de breedte en lengte die perfect aansluit.

Het steigerhout wordt ook van ander hout vervaardigd, van grenen of larikshout. Dit is echter minder geschikt het laat meer vocht door en het is tevens kwetsbaarder. Let daarom goed op wat u uiteindelijk kiest. Uiteraard zijn wij u graag van dienst met advies op maat.

Meer weten? Schrijf u in voor de nieuwsbrief, deze voorziet u van gratis tips!