Home / Steigerhout / Steigerhout loungeset

Steigerhout loungeset

Steigerhout loungeset

Indien u aan een (nieuwe) loungeset toe bent, of er voor het eerst een nodig hebt, denkt u wellicht niet als eerste aan steigerhout. Daarom moedigen wij u juist aan om het nu toch eens echt te doen! Steigerhout heeft onnoemelijk veel voordelen. Om te beginnen is steigerhout bijzonder sterk en kunt u met een gerust hart van alles gebruik maken. Het is zeker sterk genoeg om het als salontafel, bank, (leun)stoel, bijzettafeltje of kastje gebruikt te worden. Geen zorgen over een te zware belasting, steigerhout is niet voor niets steigerhout! Vanwege de dikte en de kwaliteit van het hout wordt het inderdaad tot dat doel gebruikt, op steigers draagt het het gewicht van vele mensen.

Over de kwaliteit hoeft u niet in te zitten. Aan de andere kant vraagt u zich wellicht af of het wel mooi (genoeg) is voor een set in de salon. Voor velen is het toch het visitekaartje. Wij kunnen u garanderen dat het zelfs nog meer is dan mooi! Hoewel gebruikt steigerhout ruw is, een robuuste buitenkant heeft (door de regen, wind en zon) kan het juist mede daardoor klasse en allure uitstralen.

Wat steigerhout uniek maakt is niet alleen de kwaliteit, maar ook het uiterlijk. Steigerhout toont het ware karakter van het hout en daarom is het werkelijk geschikt voor ieder interieur. Steigerhout kan namelijk op drie manieren worden gebruikt. Allereerst als nieuw, onbewerkt hout. Het wordt uiteraard bijgeschuurd zodat er geen scherpe kanten meer zijn, terwijl toch het robuuste bewaard blijft.

Steigerhout loungeset

Vanwege de te hoge vochtigheidsgraad moet het eerst minimaal wekenlang drogen.

U kunt dit ook laten doen bij de professionele steigerhout bewerker, in de oven. U kunt ervoor kiezen om het te bewerken met speciale beits of olie zodat het langer meegaat en beter beschermd is tegen vocht en andere beschadigingen. Lak die absoluut niet voor steigerhout bested is, moet ook niet worden toegepast. Dit kan namelijk schade opleveren omdat het vocht er niet meer uit kan. Wilt u een kleur? Dat is eveneens mogelijk. Met whitewash, grey of een andere kleur, het kan allemaal. Juist met de whitewash zult u zien dat natuurlijk materiaal ook fijntjes kan zijn. Bovendien kunt u het ook bewerkt afhalen bij ons, al dan niet al getimmerd.

Gebruikt steigerhout brengt werkelijk de natuur in huis, het is bewerkt door de elementen zelf! Hierdoor is het sterke hout werkelijk volkomen natuurlijk. Het straalt warmte uit, het is comfortabel en iedereen zal geraakt worden door de sfeer. Sterk en nauwelijks vatbaar voor schade, met de juiste vochtigheidsgraad.

U kunt ervoor kiezen om het te laten maken, kant en klaar te kopen of zelf aan de slag te gaan, al dan niet met voorgezaagde planken en latten.

Last but not least, het comfort. Met de juiste hoogte, breedte en de kussens op de stoel(en) en/of bank(en) wordt het nog aantrekkelijker om plaats te nemen.

Het is ook voor de horeca een goede gelegenheid om sfeer te creeren in de ruimte. Ga voor natuur, originaliteit en comfort met steigerhout.