Home / Steigerhout meubelen

Steigerhout meubelen

Steigerhout meubelen.

Ja, u leest het goed, meubelen van steigerhout! Uiteraard kan er van alles in u opkomen bij het woord steigerhout, lees daarom deze uitleg goed! Steigerhout is behalve sterk materiaal ook nog eens mooi. Juist vanwege het oorspronkelijke en originele robuuste uiterlijk haalt u in alle opzichten de natuur in huis.

Er zijn veel redenen waarom steigerhout een prima basis is voor meubelen. Steigerhout, het heet niet voor niets zo, is ijzersterk en mede daarom is het perfect om meubels van te fabriceren. Uiteraard zijn meubels niet alleen om naar te kijken, maar om (intensief) te gebruiken en vooral ook sfeer in huis te brengen. Lekker bijkomen op een natuurlijk meubelstuk met een huiselijk effect. Dit maakt de steigerhout meubelen niet minder geschikt voor openbare gelegenheden. Juist uw cafetaria of andere horecagelegenheid kan er veel aantrekkelijker door worden.

Steigerhout is puur natuur, het is tevens milieuvriendelijk en ecologisch. Er zitten veel voordelen aan het hout, een ervan is dat steigerhout voor een huiselijke sfeer zorgt. Door de oorspronkelijke structuur in stand te houden, is dit hout zo uniek.

Steigerhout heeft een ruime diameter, waardoor het stevig genoeg is voor meubels. Kasten, tafels, televisiemeubel, de salontafel en stoelen, het kan allemaal omdat het voldoende kracht heeft om gewicht te dragen!

Steigerhout meubelen

Steigerhout wordt meestal gefabriceerd van naaldhout, maar ook van vuren of grenen. Het steigerhout wordt eerst gezaagd, met behulp van de cirkelzaag zodat het autentieke karakter van het hout bewaard blijft. Vervolgens wordt het hout zorgvuldig gedroogd zodat er slechts een vochtgehalte van 10-20% overblijft. Dit maakt het prima geschikt voor gebruik binnenshuis. Meubels op maat, voor elke woon- of slaapkamer, kantoor, privé of publiek en/of horeca gelegenheden. Zo wordt elke ruimte sfeervol heeft het altijd een professionele uitstraling en is het uitnodigend. Een kantoor, zeker waar klanten worden ontvangen, is veel aantrekkelijker dan met metalen meubels, die vaak zwart, wit of grijs zijn.

U kunt zelf aan de slag met het hout, maar uiteraard ook aangeven wat uw wens is. Het is een onnoemelijk voordeel om de meubels zoals u deze wenst en ook de maat die wenselijk is in de desbetreffende ruimte te maken.

Er is veel meer mogelijk dan u denkt. Ledikanten, dus ook voor kinderen op maat, banken, hoekbanken, eettafels, kasten, t.v. meubels, ladenkastjes en al het andere wat voor uw woning, kantoor of bedrijf wensenlijk is.

Indien u kiest voor een lange levensduur van de steigerhouten meubelen, dan is de juiste beits aan te bevelen, zo blijft ook het vochtgehalte op peil. Speciale beits voor steigerhout, dat is de enige optie. Deze is tevens in whitewash en grijs verkrijgbaar. Zo heeft u plezier van het hout, het uiterlijk en alles is gegarandeerd uniek!

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor alle informatie, adviezen op maat en de offertes. Alls is gratis en vrijblijvend.

Wat tevens gratis is, is onze nieuwsbrief met interessante en bruikbare tips. Schrijf daarom vlug in!