Home / Steigerhout / Steigerhout planken

Steigerhout planken

Steigerhout planken

De planken van steigerhout staan bekend om hun draagkracht, letterlijk en figuurlijk. Deze zijn bestand tegen weer en wind, want de zon, regen en wind maken deze planken alleen maar karakteristieken. Vanwege de letterlijke draagkracht worden ze gebruikt in de bouw, zodat de werkers er over kunnen lopen. De planken van vurenhout buigen letterlijk mee en zijn dus flexibel.

Met de planken kan daadwerkelijk alles, maar dan ook alles worden gemaakt. Voor binnen en buiten, meubels, kasten, betimmering zoals in de keuken, de schuurdeur en noem maar op.

Echter, deze speciale houtsoort vraagt ook om een speciale behandeling. Het is geen gewoon materiaal, maar 100% natuurlijk en dit moet elke behandelaar van het hout respecteren.

Steigerhout bestaat uit naaldhout en het is een vuren houtsoort.

Bepaalde zaken krijgen de steigerplanken als ze niet meer nodig zijn in de bouw. Deze planken zijn meestal grijs gekleurd en ook donker. U kunt de planken op de gewenste maat laten zagen, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen, met de juiste apparatuur. Vervolgens is het belangrijk om ze te schuren en te borstelen, maar ook dit kunt u laten doen. Er zijn ook gewoon nieuwe planken te koop, die voor elk gewenst doel geschikt zijn, deze hebben een lichte kleur en zijn absoluut nog niet grijs. Indien u wenst kan het bewerkt worden, zodat hout ouder is.

Steigerhout planken

De planken zijn tevens lang, de maximale lengte kan zelfs wel vijf meters zijn. Zo flexibel is steigerhout, u kunt er zelf een horizontale wandkast van maken, bijvoorbeeld op zolder. De planken zitten tegen het plafond en erachter kunt u van alles opbergen. Een schutting, een vloer buiten, het kan allemaal met de steigerplank.

Iets wat absoluut in overweging moet worden genomen, is dat nieuw steigerhout veel vocht bevat en daarom minimaal zes weken of nog meer moet drogen! Indien u een meubelstuk maakt met de nieuwe plank zonder dat deze droog genoeg is, dan gaat het helemaal verkeerd. Wel zijn er planken beschikbaar die reeds in de oven gedroogd zijn.

Indien er helaas toch een plank kromtrekt omdat niemand alles voor kan zijn, is er zelfs nog hoop. U kunt er een leuk wijnrek van maken, door deze doormidden te zagen en de einden als een pyramide tegen elkaar te plaatsen. In de planken kunnen cirkels gezaagd worden zodat de flessen er doorheen reiken. Bovendien kinderen van allerlei zaken speelgoed maken, het kan worden gebruikt om een hut te bouwen, bijvoorbeeld tegen de muur of met een andere plank.

Behandelen is ook mogelijk, maar alleen met olie die speciaal voor steigerhout geschikt is, u kunt het hout er ook mee kleuren.

Juist de grote planken bieden mogelijkheden, u kunt er zelfs een tuinhuisje van maken. De planken kunnen in alle soorten en maten worden gezaagd en u kunt er meubels voor binnen en buiten van maken. Uniek, mooi en levensecht.

Wij wensen u alvast veel plezier met de planken. Schrijf u in, dan ontvangt u een gratis nieuwsbrief met veel interessante tips!