Home / Buitenkeuken steigerhout / Steigerhout salontafel

Steigerhout salontafel

Steigerhout salontafel

Steigerhout, bekend vanwege de structuur en de stevigheid, is om allerlei redenen geschikt voor meubrels en dus ook voor de salontafel. Steigerhout, het woord zegt het al, wordt gebruikt voor steigers. Het meeste steigerhout is van naaldhoud, ander hout zoals grenen of vuren wordt ook gebruikt voor steigerhout. Hierbij moet wel in overweging worden genomen dat dit hout gevoeliger is voor schade door vocht en tevens kwetsbaarder is.

Het hout is sterk en dik, de diameter is 32mm of 22mm x 200mm, in de oorspronkelijke vorm. Steigerhout kan juist positief worden beïnvloed door het weer, zon, wind en regen maken de structuur van het hout nog echter. Het hout wordt met cirkelzagen gezaagd, zodat de oorspronkelijke structuur zorgvuldig bewaard blijft en het natuurlijke karakter warmte geeft.

Het vochtgehalte is 10-20%, precies goed voor elke meubel of houtwerk binnen.

Niet voor niets is steigerhout voor vele andere zaken bruikbaar.

Zelfs al heeft u (nog) geen andere meubels van dit speciale hout, het contrasterende effect heel bijzonder zijn. Met steigerhout haalt u letterlijke en figuurlijk de natuur in huis. Het hout is natuurlijk, de structuur eveneens en bovendien is steigerhout ecologisch en milieuvriendelijk.

De salontafel moet behalve een mooie uitstraling ook nog eens gemakkelijk te onderhouden zijn, vele jaren mee gaan en bovendien erg stevig zijn. Zeker als er kinderen in huis zijn moet de salontafel niet gevoelig zijn voor vocht, schade of andere zaken. Een salontafel wordt vrijwel altijd intensief gebruikt. Het is ook het visitekaartje van de woonkamer.

U kunt een kant en klare salontafel van dit bijzonder hout aanschaffen. Let wel op de kwaliteit van het hout en tevens op de montage, of het stevig genoeg is. Het is uitermate onhandig als een salontafel het plotseling begeeft, bovendien is het gevaarlijk voor de kinderen.

salontafel

Indien u zelf de salontafel wilt vervaardigen, kunnen wij zorgen voor alles op maat.

Een prettige bijkomstigheid is dat u de salontafel in de juiste maat, vorm en kleur kunt kiezen. De hoogte, breedte en diepte die passend is bij de andere meubels en bovendien de verdiepingen, eventueel met lades, u kunt het allemaal helemaal zelf bepalen.

Het hout moet lichtjes worden bijgeschuurd, zodat er geen scherpe kantjes ontstaan, zeker in een huishouden met kinderen is dit erg belangrijk. Behandelen of niet, de meningen zijn verschillend. Als er vocht over de tafel komt, droogt het gegarandeerd snel op. Anderzijds, de juiste beits speciaal bestemd voor naaldhout, kan bescherming geven en bovendien kan het ook nog in een bepaalde kleur.

Daarom heeft u met een salontafel gegarandeerd een origineel, sterk, praktisch en mooi meubelstuk in uw woonkamer.  Juist vanwege het karakter kan een salontafel ook prima in een kantoor of een horecagelegenheid. Omdat de salontafel van sfeervol materiaal is, brengt dit ook sfeer!

Met de juiste bescherming en behandeling kan deze tafel vele jaren meegaan, zonder onderhoud, ook bij intensief gebruikt. Daarom is het de investering zeker waard.

Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief, schrijf u snel in en lees alle handige tips!