Home / Steigerhout t.v. meubel

Steigerhout t.v. meubel

Steigerhout t.v. meubel

Indien u op zoek bent naar een nieuw t.v. meubel of overweegt er zelf een te maken, bevelen wij steigerhout aan! Steigerhout geeft sfeer in huis, door de warme, natuurlijke en robuuste uitstraling. Het hout is tevens milieuvriendelijk en ecologisch, dus een verantwoorde aanschaf.

Steigerhout is uitermate geschikt voor meubilair. Het is dik en stevig met een doorsnede van 33 x 200 mm. Steigerhout is meestal vervaardigd van naaldhout, maar het kan ook van vuren-, larik- of grenen zijn. Echter, de laatstgenoemden hebben de eigenschap om veel vocht op te nemen, wat uiteraard de kwaliteit van het hout geen goed doet. Bovendien zijn ze ook meer gevoelig voor beschadigingen, let daarom goed op de kwaliteit van het hout of de kant en klare meubel die u aanschaft. Bij de laatstgenoemde is het aan te bevelen om op de montage te letten. De vochtigheid van het steigerhout is van 10-20%, wat het allerbeste is voor meubels, timmerwerk en keukens.

Het kan een voordeel zijn om uw eigen t.v. meubel te maken, zodat het in alle opzichten op maat is. De juiste maat op de plek waar deze staat, de hoogte en diepte die nodig is voor de televisie en eventueel andere voorwerpen zoals boxen,  de DVD speler en andere zaken. Zo wordt televisie kijken in alle opzichten passend en nog leuker ook! Als de televisie op de juiste hoogte en afstand staat, verhoogt dit het kijkplezier.

U kunt er deurtjes, laden of juist extra planken inzetten zodat u nog meer bewaarruimte hebt.

Laag en breed, smal of hoog, rechthoekig, vierkant, u kunt het maken zoals u wilt. Juist omdat steigerhout dik is en stevig (het wordt daarom ook voor steigers gebruikt), is het behalve mooi ook nog eens betrouwbaar en kunt u met een gerust hart een televisie plaatsen en nog meer zaken, zoals dvd’tjes, cd’tjes, boeken of wat dies meer zij.

Steigerhout t.v. meubel

Het steigerhout kan onbehandeld worden gebruikt. Zolang het niet op een plek staat waar het vochtig is is het uitstekend, maar dit zal bij een televisiemeubel niet aan de orde zijn. Als u voorkeur heeft voor het ruwe karakter van de structuur, schuur dan alleen de scherpste buitenkantjes weg met fijn schuurpapier of dito schuurmachine. Wilt u het nog gladder kunt u nog verder schuren, maar let wel op de dikte die overblijft. Behandelen of niet, dat is ieders persoonlijke keuze. Op zichzelf is het niet nodig, mocht er ooit vocht op komen, droogt het snel genoeg op. U kunt er ook voor kiezen om het hout te behandelen met steigerhoutbeits, eventueel met een kleur. Dus als u graag iets contrasterends wilt of juist iets dat matcht, zo flexibel is steigerhout.

Wilt u het op maat gezaagd? Dat kan en de producten voor de montage zijn eveneens bij ons verkrijgbaar. Daarom, ga voor het natuurlijke, verwantwoorde, veilige en vooral mooie steigerhout

Blijf op de hoogte met behulp van onze nieuwsbrief. U kunt zich gratis inschrijven en op de hoogte blijven van onze tips!