Home / Steigerhout / Steigerhout tuinmeubelen

Steigerhout tuinmeubelen

Steigerhout tuinmeubelen

Steigerhout is hét juiste materiaal om tuinmeubels van te vervaardigen. Juist steigerhout is puur natuur en sluit daarom naadloos aan op het groen. Ook voor uw terras, balkon, bij uw (houten) vakantiehuisje of stacaravan zorgen de meubels van steigerout voor een extra dimensie!

Kunststof wordt vies, plastic is gemakkelijk te beschadigen en bovendien is het allemaal gevoelig voor slijtage, zoals krassen, deuken en telkens moet het weer worden opgeborgen en schoongemaakt. Dit geldt niet voor steigerhout!

Tegen de natuur kan niemand op, maar steigerhout wel!

Steigerhout is van nature ijzersterk en bijzonder mooi. Steigerhout kan hebben gediend als hout op de steigers waar de bouwers overheen lopen als ze in de stellingen liggen. Het kan ook nieuw zijn. Er zijn een paar zaken waar u om moet denken als het gaat om het aanschaffen van steigerhout als planken. Het nieuwe hout is nog vochtig, moet lang drogen, dit kan eventueel in de professionele werkplaats van steigerhout, in de oven. Steigerhout dat reeds gebruikt is, is donkerder en meer robuust. Nieuw steigerhout is lichter en minder sterk als het gaat om het natuurlijk ogende uiterlijk. Maar voor tuinmeubels kan het geen kwaad, de buitenlucht zal zeker het werk wel doen! Hierdoor wordt het robuuste uiterlijk nog mooier en karakteristieker. Voor de verkoop worden de planken geborsteld en geschuurd, zodat er geen scherpe uitsteeksels meer zijn.

Steigerhout tuinmeubelen

Behandelen is tevens mogelijk, doe dit echter alleen met olie voor steigerhout, die tevens in diversse kleuren verkrijgbaar is! Dit is de enige manier om de vochtbalans op peil te houden. Met lakken kan het vocht niet meer weg met alle gevolgen van dien. Iets wat steigerhout nog geschikter maakt is dat hoewel het hout wel vocht opneemt, dat het ook weer bijzonder snel droogt. De olie doet de rest.

Steigerhout is echt levend hout, dit maakt het zo uniek en toepasbaar in de buitenlucht. U kunt kant en klare meubels kopen of ze zelf maken. U kunt alles in alle opzichten passend en toepasbaar maken. Wat dacht u van een mooie steigerhouten bank of hoekbank, met identieke tafel? Een zitbank voor het huis? Of comfortabele stoelen, eveneens in combinatie met een soortgelijkte tafel. Er zijn altijd de juiste kussens te koop om het zitten te veraangenamen. U kunt ook een set tuinmeubelen produceren voor de kinderen, precies op maat.

Er zijn meer dingen mogelijk uiteraard, lage tafels, krukken, zelfs een rek voor buiten en noem maar op.

U kunt de tuintafel eventueel ook flexibel maken met een uitklapbaar verlengstuk. Ligbedden, al dan niet opvouwbaar, alles behoort tot de mogelijkheden. De tuin of terras wordt extra gezellig, of de meubels nu de houtkleur hebben of met behulp van de olie zijn gekleurd, bijvoorbeeld groen of wit.

Heeft u nog meer vragen of behoefte aan tips? Schrijf u dan in voor onze gratis nieuwsbrief en maak gebruik van onze kennis door middel van onze vele tips!