Home / Tafel steigerhout

Tafel steigerhout

Tafel steigerhout

Indien u houdt van autentiek, karakteristiek en sfeer, dan is de tafe van steigerhout iets voor u! Steigerhout leent zich uitstekend voor het maken van meubels. Het vochtgehalte is hoogstens 20%, het materiaal dat bestaat uit naaldhout is bijzonder sterk, het is onderhoudsvrij, beschadigingen zijn niet aan de orde of ze zijn (niet) duidelijk zichtbaar. Wat te denken van een steigerhouten tafel?

De tafel in de keuken en/of woon- of eetkamer is feitelijk de kern van de ruimte. Het is een plek van ontspanning, eten, voor de kinderen om te spelen, voor volwassenen om te werken. Het is de plaats van ontmoeting van het gezin, of met de gasten die op bezoek komen. Bovenal is de tafel een plaats waar iedereen zich op zijn gemak kan voelen en kan ontspannen. Kies daarom voor een tafel die de hele ruimte een betere sfeer geeft, namelijk de tafel van steigerhout.

Met steigerhout kiest u voor een degelijke houtsoort, die veelzijdig is en flexibel tegelijk. Door de dikte van de planken is de stevigheid gegarandeerd, ook voor de poten. Indien u ervoor kiest om zelf de tafel zelf te maken, als u maten en vormen in gedachten heeft, kan alles op maat worden gezaagd en is het klaar voor gebruik. Zo heeft u niet alleen een mooie, maar ook een unieke tafel!

Valt er vloeistof om, het hout neemt wel vocht op maar droogt daarentegen weer snel. Iedereen kan er naar hartelust gebruik van maken, het is minder kwetsbaar dan andere soorten hout of kunststof.

Tafel steigerhout

Er zijn verschillende opties als het gaat om steigerhout.

Gebruikt steigerhout heeft het voordeel dat het droog genoeg is om mee te werken, de sterke robuuste uitstraling heeft van de vrije natuur en bovendien al gladder en behandelbaarder is dan nieuw hout. Onbehandeld steigerhout dat nieuw is heeft tijd nodig om te drogen en kan uiteraard ook behandeld worden. Wat nodig is voor het hout, de voorbehandeling, het borstelen en indien gewenst behandelen met olie of beits. De behandeling is niet noodzakelijk, maar het hout gaat absoluut langer mee en heeft minder kans op schade. Wilt u de tafel in een bepaalde kleur? Dat kan ook, bijvoorbeeld met whitewash. De gekleurde olie of beits geven een tint zonder de echtheid van het steigerhout weg te halen.

Nieuw hout dat reeds gedroogd en behandeld is, is uiteraard ook mogelijk. Schuren is heel belangrijk, zodat er geen scherpe uitsteeksels zijn. Maar het is niet minder van belang om licht te schuren, zodat het karakter van het steigerhout niet wordt ingetoomd!

Mocht u voor de kant en klare steigerhout tafel gaan, let dan goed op de behandeling, eventueel op beschadigingen en op de constructie. Het hout is en blijft natuurlijk, het kan uitzetten en inkrimpen, daarmee moet rekening worden gehouden.

De poten kunnen van (behandeld) steigerhout zijn, u kunt ook voor andere materialen kiezen. Bedenk wel dat de tafel op een droge plaats moet staan, zeker door de poten kan het vocht opnemen.

Onze verrassende tips kunt u lezen in onze gratis nieuwsbrief.