Home / Uncategorized / Terras inrichten? Zo doe je dat!

Terras inrichten? Zo doe je dat!

Het creëren van een leuk terras in de tuin kan veel voldoening geven. Met name in de zomeravonden is het heerlijk om samen met vrienden en familie in de tuin te zitten. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van het terras. In dit artikel geven we een handleiding voor het inrichten van een ideaal terras.

Aller eerst zal je jezelf moeten afvragen of je een terras in de zon wil of met schaduw. Een schaduwterras is fijn wanneer je niet in de felle zon wilt zitten, ideaal voor de warme zomerdagen. In dit geval zal je moeten nagaan waar de zon s ‘morgens op komt en daarnaast zal je eventueel planten moeten kopen die schaduw bieden. Bloeiende eenjarigen vlijtig liesje of een tabaksplant kunnen uitkomst bieden.

Wanneer je ervan houdt om in de zon te zitten, dan is het creëren van en zonterras niet zo moeilijk. In dit geval kun je voor lage planten kiezen. Wel is het aan te raden om een parasol aan te schaffen. In de zomer kan het behoorlijk warm zijn en het wordt afgeraden om voor een lange tijd in de felle zon te zitten.

Het indelen van het terras

Het lastigste bij het inrichten van een terras is de juiste indeling. Met hoeveel gezinsleden ben je? Wat doe je wanneer je bezoek krijgt en meerdere stoelen nodig hebt? Hoe zorg je ervoor dat iedereen een zitplekje heeft? Wanneer je ervan houdt om in de zon te liggen, kun je ervoor kiezen om ligstoelen aan te schaffen. Daarnaast zal je rekening moeten houden met het uitzicht. Waar wil je op kijken wanneer je op het terras zit? Teken van te voren een plattegrond, zodat je precies weet wat je moet aanschaffen om jouw ideale terras in te richten.

De aanschaf van tuinmeubels

Uiteraard zullen er wat uitgaven gedaan moeten worden om de ideale tuin te creëren. Je kunt ervoor kiezen de tuinmeubelen online te kopen, een tuincentra te bezoeken of je gewenste meubelen naar de meubelmaker te brengen. Eventueel, wanneer je zelf handig bent, kun je ook jouw eigen meubelen ontwerpen. Wanneer je het fijn vindt om in de tuin te eten en te werken, is het wellicht een goed idee om een grote tuintafel te kopen. Zorg er wel voor dat je een tafel koopt dat water afweert, zodat het water niet in het hout trekt.

Wanneer je op zoek gaat naar tuinstoelen, is het slim om verstelbare stoelen te kopen. Dat is fijn wanneer je bijvoorbeeld de zon niet of wel in je gezicht wilt hebben of wanneer je behoefte hebt om lekker lang uit te liggen. Het makkelijkst is wellicht om een tuinset aan te schaffen, waarbij je zeker weet dat de stijl van de stoelen matchen met de stijl van de tuintafel.

Het terras bestraten

Het is belangrijk om de juiste tegels aan te schaffen. We raden je aan om voor tegels te kiezen in plaats van grind, aangezien tafels en stoelen erg wankel zijn wanneer ze grind als ondergrond hebben.

Het aanschaffen van tuindecoratie

Details kunnen de inrichting van jouw terras afmaken. In dit geval kun je denken aan een vuur korf, fakkels, kabouters, kleine planten en ga zo nog maar even door. Op websites zoals Pinterest kun je inspiratie op doen voor tuindecoratie. Het leuke aan tuindecoratie is dat het niet duur hoeft te zijn. Wie slim en creatief is kan met simpele decoratie het terras leuk inrichten.

Meer weten over het inrichten van het terras? Op deze website vind je meer informatie over het aanschaffen van tuinmeubelen, tuindecoratie en andere producten die voor jouw terras en tuin interessant kunnen zijn.