Home / Uncategorized / Tips om je voegen schoon te maken

Tips om je voegen schoon te maken

Waarschijnlijk vindt niemand het leuk om te doen, maar als je een frisse badkamer wilt dan moet hij toch regelmatig schoongemaakt worden. Je bent druk met werk, vriendinnen en sporten en dan moet je daarnaast ook nog iedere week je badkamer schrobben. Daar heb je toch helemaal geen zin in? Wij hebben een aantal tips verzameld zodat jouw badkamer wat langer schoon blijft en je wat minder vaak hoeft te schrobben en boenen. Zo heb je weer meer tijd voor andere leuke dingen.

Om te beginnen met de inrichting van je badkamer. Zorg dat hij overzichtelijk is en je zwevende meubels hebt. Met zwevende meubels zorg je dat je overal makkelijk bij kunt.

 

steigerhout

Je kunt ook rekening houden met wat voor vloer je hebt in de badkamer. Dit helpt je namelijk bij de badkamertegels schoonmaken. Als je allemaal kleine mozaïektegeltjes hebt dan is dat misschien leuk voor het uiterlijk, maar praktisch met schoonmaken is het niet. Je moet heel veel voegen schoonmaken als je veel kleine tegeltjes hebt. En badkamer voegen zijn geen pretje om schoon te maken, want vaak zitten hier allerlei schimmels in. Je kunt beter een badkamervloer hebben met grote vloertegels, want dan heb je automatisch ook minder voegen.

Je kunt ook heel eenvoudig een schoonmaakdoekje naast de wastafel leggen. Zo kun je iedere avond nadat je je tanden hebt gepoetst de wastafel even afnemen. Je hoeft in principe alleen een doekje te halen over de kraan en de wasbak. Dit kost bijna geen tijd en zorgt ervoor dat je badkamer langer fris blijft

Hetzelfde geld voor de douchecabine. Leg een trekker in je douchecabine zodat je tijdens je eigen douchebeurt ook de douchecabine een wasbeurt kan geven. Dit kost ook geen extra tijd en zorgt dat je douchecabine schoon blijft.

Dan als laatste hebben we nog een tip voor de wc-pot. Niet iedereen heeft er eentje in de badkamer, maar als je er een hebt kies dan wel voor eentje die makkelijk schoon te maken is. Je hebt wc’s van sphinx die geen spoelrand hebben. Op die manier krijg je dus ook geen vieze randen en blijf je wc langer schoon.