Home / Uncategorized / Tuin aanleggen tips voor 2018

Tuin aanleggen tips voor 2018

De zomer van 2018 staat voor de deur. Meeste Nederlanders houden van de zon, de warmte en hun tuintje. In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over het aanleggen van een nieuwe tuin, het renoveren van uw oude tuin en wat een hovenier/tuinman voor u kunt betekenen als particulier maar ook zeker als bedrijf zijnde.

Tuin aanleggen

Voordat u een nieuwe tuin aan kunt gaan leggen moet u een tuinontwerp gaan maken of laten maken, het laten maken kan worden gedaan door een hovenier/tuinman die veel ervaring en kennis heeft van tuinen. In dit ontwerp kunt u de sfeer, meubels, planten en indeling bepalen en dat word dan tot een goed ontwerp gevormd. Dit ontwerp vormt de basis voor het aanleggen van uw tuin.

Als het ontwerp definitief is kan u zelf, of een tuinman/hovenier beginnen met het aanleggen. U zult moeten beginnen, of de tuinman/hovenier begint met het inmeten van uw tuin. De basis is dan gelegd en duidelijk waar welke elementen moeten komen te staan. Na het inmeten moet de grond voorbereid worden voor het straten, planten van bomen en het planten van planten. De grond is voorbereid en dan kunt u beginnen met het leggen van de straten en het maken van afscheidingen in en rondom uw tuin, vijver en eventuele andere elementen. Als dit gebeurd is kunt u de elementen gaan plaatsen in de tuin, het planten van al het groen en uw tuin is dan helemaal af!

De kosten van uw tuin ligt compleet aan de wensen die u zelf heeft. Natuurlijk zijn er vaste factoren zoals uurloon, kosten voor het ontwerp en de voorrij kosten als u het door een bedrijf laat uitvoeren. De andere kosten zijn de kosten qua elementen die u in uw tuin laat zetten, de planten, de stenen, meubilair etc…

Wat als u tuin in aanlegt?

Uw tuin ligt er, het is zomer en alles groeit snel en wordt door de vele tijd die er gespendeerd word vies. Uw tuin heeft onderhoud nodig maar wat valt daaronder? Om te beginnen moet u alle onkruid wat op komt. Naast het onkruid zal er ook vuil komen van de eventuele bomen, planten en van u zelf als gebruiker op uw terras, straat of gras. Dit moet dan aangeveegd worden en opgeruimd. Ook moet u uw gras, planten, bomen en hagen bijknippen. U kunt dit natuurlijk altijd zelf doen, maar een tuinman/hovenier kan dit ook voor u doen, hij heeft veel ervaring, tijd en kennis ervan.

Als u handig zelf bent en de tijd er voor heeft kunt u het natuurlijk zelf uitvoeren. Toch adviseer ik u om het te laten uitvoeren door een specialist, die kan het toch altijd net wat makkelijker, sneller en wellicht ook beter. Zo kunt u volop genieten van uw tuin in de aankomende zomer!

Lees meer informatie op: https://www.tuinmanofferte.nl/tuin-aanleggen/