Home / Buitenkeuken steigerhout / Tuinbank van steigerhout

Tuinbank van steigerhout

Tuinbank van steigerhout

Als u een bank voor uw tuin, balkon of terras wilt die behalve mooi, onderhoudsvriendelijk, comfortabel ook nog iets wilt wat milieuvriendelijk is en volledig harmonieert met de natuur, dan is de steigerhouten tuinbank iets voor u. Niet alleen voor uw privé tuin, balkon of terras, maar natuurlijk ook voor professioneel gebruik! Wilt u het meubilair van het terras van uw café, cafetaria, restaurant of hotel aantrekkelijker maken, dan is de tuinbank een prima optie, om verschillende redenen.

Steigerhout is bijzonder sterk, door de massieve dikte, de diameter van het hout.

Het wordt daarom ook gebruikt voor steigers zodat het veel gewicht kan dragen en ingesteld is op intensief gebruik. Geen zorgen over de draagkracht van steigerhout!

Steigerhout, van naaldhout, vurenhout, lariks of grenen, is beïnvloedt door de elementen, zoals regen, zon en wind. Daarom is deze bank prima buiten, is het zelden het geval dat hout juist van het weer nog opknapt en er nog beter uit gaat zien. Juist vanwege het robuuste karakter en het feit dat het puur natuur is brengt de houten tuinbank veel sfeer met zich mee waarin vrijwel iedereen zich in kan ontspannen. Dat is nu juist waar elke bank, maar vooral de tuinbank voor bedoeld is. U kunt uiteraard zelf kiezen voor de kussens en de kleur ervan, die er bij gebruik gewoon schoon worden opgelegd en hoeft u de bank niet eerst uitgebreid schoon te maken. De steigerhouten tuinbank is daarom altijd klaar voor gebruik.

Tuinbank van

Het hout wordt op maat gezaagd met behulp van cirkelzagen zodat de originele houtstructuur tot zijn recht komt. Enigszins bijschuren is aan te bevelen, niet teveel zodat de structuur niet meer zichtbaar is en niet te weinig zodat er geen scherpe uitststeeksels zijn, waar u, de gezinsleden, klanten of bezoekers zich aan kunnen verwonden.

Behandelen hoeft niet, mag wel en het is aan te bevelen. Maar dit kan niet met elke lak en/of beits omdat steigerhout een speciale behandeling nodig heeft. Een verkeerde keuze kan veel  gevolgen hebben voor de vochtbalans. Steigerhout neemt absoluut wel vocht op, maar daarentegen droogt het tevens snel. Zeker als de bank niet op een (te) vochtige plek wordt geplaatst. Daarom adviseren wij om voor de speciale beits te kiezen, al dan niet met een kleur, zodat de bank beschermd is.

De houten tuinbank moet altijd overal wind om zich heen hebben, dus niet (te) strak tegen een muur, of vlak op de grond. Het alternatief is om steigerhout met andere materialen gecombineerd worden, zodat de poten of massieve onderkant ook van andere zaken kunnen worden gemaakt.

Als u aanschaf overweegt zijn er kant en klare tuinbanken, deze kunnen op maat worden gemaakt en u kunt ook zelf aan de slag. De planken en latten kunnen al van tevoren op maat worden afgeleverd, dat scheelt veel tijd en moeite. Een tuinbank in originele stijl, in de juiste maat en kleur, wat wilt u nog meer? Uw hele tuin of terras kan er van opfleuren.

Gratis tips vindt u in onze nieuwsbrief, schrijf u snel in!