Home / Tuintafel steigerhout / Tuintafel steigerhout

Tuintafel steigerhout

Tuintafel steigerhout

Tuinmeubelen zijn vandaag de dag gelukkig geen ondergeschoven kindjes meer, integendeel. Wie van de buitenlucht wil genieten als het maar enigszins mogelijk is, heeft degelijke meubels nodig die altijd klaar zijn voor gebruik. Het mag niet teveel onderhoud vergen en bovendien is het fijn als het een karakteristieke uitstraling heeft. Heden willen mensen de tuinmeubels net zo comfortabel als binnen. Een tafel die bestand is tegen de buitenlucht, weinig onderhoud behoeft en zo groot is als u maar wenst. Dan is de tuintafel van steigerhout iets voor u!

Steigerhout, het woord zegt het al, is hout wat gebruikt wordt voor steigers, vanwege de sterkte van het hout.

Door wind, zon en regen krijgt het een autentieke hout structuur die een weergave is van de natuur, mede omdat deze zowel ecologisch als milieuvriendelijk is. Mede daarom is de tuintafel van steigerhout zowel mooi als praktisch tegelijk. Hoewel het hout wel vocht opneemt is het anderzijds ook snel droog. Als de tafel niet op een te vochtige plek staat in de tuin of op het terras, is er niets aan de hand.

De basis voor steigerhout is in principe naaldhout, ook wordt vurenhout vaak gebruikt en eventueel grenen of lariks hout. De laatstgenoemden zijn echter meer kwetsbaar voor vocht en bovendien voor beschadigingen.

Tuintafel

Voor de grootte kunt u zelf kiezen indien u wenst, u kunt ook de benodigdheden op maat bestellen en er zelf een tafel van maken. Koopt u liever een kant en klare tuintafel? Dat is ook mogelijk, maar let daarbij wel op de kwaliteit van de montage.

Het volgende punt betreft het onderhoud. U kunt ervoor kiezen om de tafel niet te behandelen, dan gaat hij ook nog een poos mee, maar niet zolang als deze gebeitst is. Dit beitsen kan met behulp van kwast of roller en kunt u uzelf zo veel kosten en narigheid besparen. Wilt u een tuintafel whitewash of grey? Dat kan eveneens met de beits. De beits is tevens beschikbaar in dierse andere kleuren. De tuintafel van steigerhout kan hierdoor helemaal aansluiten op uw wensen, uw behoeften en op uw tuin of terras.

Wat uiteraard ook nog mogelijk is, is combineren met andere materialen. U kunt kiezen voor poten van ander materiaal. Steigerhout op de grond is geen ideale situatie om dat juist deze houtsoort wind nodig heeft en er bovendien vocht in kan trekken met alle gevolgen vandien. Daarom kunnen de poten wellicht beter van een ander geschikt materiaal.

Het bijzondere van steigerhout is dat de invloed van de natuur het hout niet lelijker, zoals bij kunststof of plastic, maar juist mooier!

Zo heeft uw tuin of terras nog een element wat bijdraagt aan een gevoel van rust en ontspanning. Steigerhout harmonieert volledig met de natuur, het versterkt het natuurlijke element zelfs. Meer weten? Schrijf u snel in voor onze gratis nieuwsbrief, die meer dan genoeg tips bevat als het gaat om de aanschaf van de tuintafel van steigerhout.