Home / Uncategorized / Verzorgen van tuinmeubelen

Verzorgen van tuinmeubelen

Steigerhout

Steigerhout is bijna niet meer weg te denken in je ideale tuin. Ben jij ook van plan om een nieuwe steigerhouten tuinset aan te schaffen? Of ben je op zoek naar een nieuwe tafel maar ben je er nog niet uit? Lees dat eerst hoe je het beste met steigerhouten meubelen kan omgaan.

Natuurlijke verzorging

Steigerhouten tuinmeubels zijn sterk en kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Belangrijk is wel dat ze, ook in de winter, een glimp kunnen vangen van de zon en wel de wind over zich heen krijgen. Dit klinkt misschien vreemd, maar het hout kan op deze manier op een natuurlijke wijze drogen. Ook als het een periode veel regent is het beter om de meubels zo te laten staan, een zeil of iets dergelijk zorgt voor meer vochtophoping.

Steigerhoutbeits

Tuinmeubelen van steigerhout kunnen veel hebben, maar om alle verschillende weertypes te overleven heb je de meubels een handje door ze te behandelen met steigerhoutbeits. Hiermee breng je een semi transparante laag aan op de meubelen. Het zorgt ervoor dat vocht niet wordt opgesloten in het hout. Op andere producten is het mogelijk om een waterdichte laag aan te brengen, maar steigerhout kan hierdoor niet ademen. Zo’n laag is dus geen goede optie.

Monteren

Steigerhout is een natuurproduct en dat houdt in dat het nog wel eens kan uitzetten of krimpen. Het is daarom belangrijk om de meubelen op een goede manier te monteren. Een andere tip is om altijd dun op dik te bevestigen. Een schroef bevestig je dus vanaf de plank naar een dikker stuk. Vergeet niet om speciale steigerhoutschroeven te gebruiken, deze zijn vaak gemaakt van roestvrijstaal.

Laat je nu niet afschrikken, elk tuinproduct moet namelijk verzorgd worden. Er zijn alleen diverse manieren hiervoor. Ben jij al klaar voor de lente?