Home / Steigerhout tuinmeubelen / Een vlonder maken? Zo doet u dat goed!

Een vlonder maken? Zo doet u dat goed!

Niet iedereen legt elke dag een mooie vlonder in zijn tuin en dus heeft ook niet iedereen hier ervaring mee. Gelukkig is er dan het internet. Wij zullen u uitleggen waar wij u van aanraden rekening mee te houden bij de aanschaf van uw producten. U wilt immers “als leek” niet de mist in gaan met de producten die u koopt toch?

Tuinhout

Goedkoop is duurkoop

In de houtbranche betekent goedkoop vaak echt duurkoop. Wanneer u gaat voor een houtsoort voor uw vlonder zoals bijvoorbeeld grenen of douglas, dan kiest u voor een goedkopere oplossing. Deze houtsoorten gaan dan ook niet lang mee en zullen binnen korte tijd lang niet meer zo mooi zijn als wanneer u ze kocht. Wij raden altijd aan om te kiezen voor hardhout. Met hardhouten vlonderplanken en hardhouten balken weet u zeker dat dit lang mee gaat. Vaak komt u dan uit bij hardhoutsoorten zoals keruing of bankirai.

Welke materialen zijn er nodig?

Vaak denkt men dat een vlonder alleen uit vlonderplanken bestaat. Niets is echter minder waar.
Een vlonder bestaat ook nog uit andere materialen. Allereerst heeft u balken nodig. Deze zullen dienen als fundering en staan dus ook in direct grondcontact. De echte houthandelaren zullen u hierin dan ook hardhout adviseren. Daarnaast zijn de bekende vlonderplanken nodig, deze komen bovenop de balken. Om deze planken en balken goed aan elkaar te bevestigen raden wij u aan om te kiezen voor een speciale schroef voor het leggen van een vlonder. Vaak noemen de verkopers deze vlonderschroeven of hardhoutschroeven, het komt allebei op hetzelfde neer. Daarnaast adviseren wij u om uw hout goed te behandelen met een beits, op deze manier verlengd u de verwachte levensduur van uw hout aanzienlijk.

Uw vlonder bij de echte houthandel

Onze laatste tip is dat wij adviseren uw vlonder aan te schaffen bij een echte houthandel met passie en vakkennis. Er zijn online veel stunters die eigenlijk niets van het tuinhout afweten en u zullen adviseren waar zij het meest aan verdienen. Een voorbeeld van een bedrijf dat wél het beste met u voorheeft is houthandel Tuinhoutdiscount.nl. Met geschoold personeel, goed en vooral eerlijk advies, een showroom midden in de Randstad en een hele grote voorraad zijn zij onze enige echte favoriet.