Home / Steigerhout / De voordelen van Douglas potdekselplanken

De voordelen van Douglas potdekselplanken

Wat een échte aanrader tussen de vele berichten rondom wooninspiratie is? Het gebruiken van Douglas houten potdekselplanken natuurlijK! Wie een tuinafscheiding wil creëren of plannen heeft een overkapping aan te gaan leggen kan een beroep doen op potdekselplanken. Deze bijzondere potdekselplanken zijn beschikbaar in diverse maten en kunnen op verschillende manieren behandeld worden. De Douglas potdekselplanken kun je ook prima toepassen voor wand- en gevelbekleding (waar ze eigenlijk voor bestemd zijn). Ze zijn namelijk prima bestand tegen de verschillende weerselementen waar hout in de buitenlucht mee te maken krijgt.

Planken zijn bijzonder duurzaam en sterk

Douglas potdekselplanken heb je in groen geïmpregneerd, onbehandelde vorm,  zwart geïmpregneerd en zwart gespoten. Douglas hout laat zich gemakkelijk bewerken en is, wanneer er geen sprake is van grondcontact, uitermate geschikt als tuinhout in de vorm van wand- of gevelbekleding. Douglas geldt daarom ondertussen als het milieuvriendelijke alternatief voor geïmpregneerd vuren. Douglas potdekselplanken wordt ook wel aangeboden onder de naam Zweeds-Rabat.

Potdekselplanken hebben een karakteristieke uitstraling

Weleens van potdekselen gehoord? Dit verwijst naar niets anders dan de techniek waarbij planken schuin over elkaar worden gemonteerd. Aan deze manier van monteren dankt de plank dus zijn ook naam. Potdekselplanken staan bekend om hun karakteristieke uitstraling. Ook de wijze van monteren is erg gemakkelijk. Omdat de planken schuin over elkaar heen geplaatst zijn, is zowel afdekking als afwatering dik in orde en ineens voor elkaar.

Goede afwatering, duurzaam en gunstig geprijsd

Zweeds Rabat is een tapse plank waarvan de zichtzijde bezaagd is. De planken hebben een sponning aan de onderkant. Op die manier kunnen de delen met overlap over elkaar geplaatst worden, de overlap verzekert je van goede afwatering. Zweeds Rabat is zoals gezegd bijzonder duurzaam en is daarnaast buitengewoon gunstig geprijsd. Bovendien geldt het als zeer stabiel hout en dat maakt het ook prima geschikt voor het bekleden van bijvoorbeeld wanden en gevels. Als er over deze planken gesproken wordt, wordt ook altijd de meer dan uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding genoemd.

In verschillende lengtes en breedtes verkrijgbaar

Douglas potdekselplanken zijn beschikbaar in verschillende breedtes, zoals je de planken ook koopt in diverse lengtes. Je kunt uiteraard ook breder gaan werken. Pas dan de wat men noemt ouderwetse manier toe en plaats rechte planken met overlap gewoon over elkaar heen. Zo kun je breedtes tot wel tussen de 250 en 300 millimeter creëren.