Home / Uncategorized / Waarom een kast op maat laten maken?

Waarom een kast op maat laten maken?

Kasten zijn onmisbaar in ieder huis of iedere werkplek. Ooit wel eens aan een kast op maat gedacht? Dit is de perfecte oplossing voor iedere ruimte omdat de kast op maat gemaakt wordt, kan er aan iedere wens worden voldaan. De kast is uniek en geheel gemaakt om perfect in de ruimte te passen. De opbergruimte is in de maatkast ook op de wensen van het gebruik afgestemd. Zo heb je een originele en functionele kast.

Een kast op maat, past altijd

De standaardkasten hebben als nadeel dat ze alleen in standaardmaten en uitvoering leverbaar zijn. Dit beperkt de functionaliteit van deze kasten. Bij de keuze voor maatwerk is dit niet het geval. Je hebt zelf de keuze in materiaal en het maakt niet uit welke uitdagingen de ruimte bied waar de kast geplaatst moet worden. Ook al is de muur scheef of het plafond schuin, een kast op maat past altijd. De afwerking en inrichting van de kast kan zo gemaakt worden dat de ruimte optimaal gebruikt wordt.

De afwerking

Wat ook een voordeel is, is dat de afwerking van de kast geheel naar eigen smaak kan worden gemaakt, en kan worden afgestemd op het interieur. Van modern tot een landelijke uitstraling, hoogglans afgelakt tot natuurlijke hout kleur, aan elk detail kan worden gedacht.

Wat zijn de toepassingen?

Er zijn veel mogelijkheden te bedenken waar een kast op maat laten maken  een uitkomst kan bieden. Vaak wordt er gedacht aan kledingkasten omdat deze veel ruimte innemen en vooral functioneel moet zijn. Maar denk ook aan TV meubelen op maat gemaakt, een echte blikvanger in uw woonkamer. Geen losliggende snoeren maar een plek voor waar alle multimedia samenkomt, waar snoeren weggewerkt kunnen worden en waar verlichting op maat in het meubel kan worden verwerkt. Maar ook de voorraadkasten in de keuken, of een boekenkast perfect op maat gemaakt voor uw eigen thuisbibliotheek, of wat denk je van een badkamermeubel. Eigenlijk is er voor elke ruimte en iedere last wel een kastwerk op maat te bedenken.

Functionele bergingsruimte

Ook de verloren ruimten die ieder huis bezit, zoals de ruimte onder de trap of op zolder kunnen door middel van maatwerk kasten worden omgetoverd in functionele bergingsruimte. De kasten op maat kunnen van vloer tot plafond worden geplaatst en hebben een mooie en luxe uitstraling. Witgoed en andere elektrische apparaten kunnen worden weggewerkt en staan zo niet meer in het zicht, en ruimten worden optimaal benut.

Voor iedere kast of opberguitdaging is er een kast op maat te realiseren.