Home / Uncategorized / Zo kun je ultiem ontspannen in je eigen tuin

Zo kun je ultiem ontspannen in je eigen tuin

Na een lange dag op school gezeten te hebben of te hebben gewerkt, wil je thuis helemaal tot rust komen. Als het mooi weer is wil dit natuurlijk in je tuin kunnen doen. Om helemaal tot rust te komen in je eigen tuin heb ik hier een paar tips voor jou.

Een lekkere zithoek

Om helemaal tot rust te komen is een lekkere zithoek echt een must! Denk bijvoorbeeld aan een loungebank van steigerhout met dikke kussens erop. Als je kiest voor een ronde zithoek is het leuk om voor in de avond een vuurkorf in het midden te zetten. Met een vuurkorf blijft het lekker warm en het brengt gezelligheid met zich mee. Een zithoek is de plek om rustig een boek te lezen of gezellig met vrienden te borrelen.

Zwemmen

In de zomer is een zwembad in je tuin heel lekker. Je kan hierin even afkoelen van de hitte en je kan een duik nemen om even helemaal te ontspannen. Bij het kopen van een intex zwembad moet je er wel over nadenken welke geschikt is voor jou. Met kinderen kan je beter kiezen voor een kleiner zwembad. Als je genoeg ruimte hebt kan je ultra frame zwembad aanschaffen, deze is qua prijs wel wat hoger. Een ultra frame zwembad is heel dan wel heel stevig.

Zorg voor groen

Zorg voor veel groen in je tuin. De natuur en het groen geeft een gevoel van rust en ontspanning. Het is daarom belangrijk om planten en bloemen te hebben in je tuin. De planten munt, jasmijn, lavendel en basilicum hebben een ontspannend effect. Als je een lekkere zithoek hebt en wat planten in de tuin dan nodigt dat al veel meer uit om in de tuin te gaan zitten. Hierdoor ben je meer in de natuur en dit zorgt voor een stres verminderend gevoel.