Home / Uncategorized / Zo maak je je veranda klaar voor de herfst!

Zo maak je je veranda klaar voor de herfst!

Met de fantastische zomer van dit jaar nog vers in het geheugen is afscheid nemen van die heerlijk warme zomeravonden op de veranda natuurlijk lastig. Toch liegen de dalende temperaturen er niet om: herfst is in aantocht! Wij begrijpen natuurlijk al te goed dat wachten tot het voorjaar voordat je weer gebruik kunt maken van je veranda veel te lang duurt. Daarom geven we je in dit blog artikel tips om het zomergevoel nog net even wat langer vast te houden en je veranda tegelijkertijd helemaal herfst klaar te maken!

Terrasverarming

Een kenmerk van het najaar is natuurlijk de dalende temperatuur. Om een herfstavond op je veranda een stuk aangenamer te maken kun je overwegen een terrasverwarmer aan te schaffen. Je kunt hierbij natuurlijk kiezen voor simpele oplossingen zoals een vuurkorf of een moderne vuurschaal, maar daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een staande terrasverwarmer of heatstrips die aan de wand bevestigd worden.

Een passende vorm hangt af van verschillende factoren zoals het type terras dat je wenst te verwarmen. Bij een veranda is een terrasverwarmer met korte golf aan te raden. Het voordeel van dit type is namelijk dat de warmte die wordt afgegeven te vergelijken is met zonnewarmte. Dit houdt in dat alle oppervlakken die warmte ontvangen opwarmen en deze warmte vasthouden.  

Decoratie en accessoires

Najaar is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het weer. Maar wat vaak een beetje op de achtergrond blijft is het prachtige beeld dat de transitie van zomer naar winter met zich meebrengt. Grijp het najaar daarom aan als thema voor de aankleding van je veranda. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ga je voor lantaarntjes of juist kaarsen? Of misschien wel allebei! Een ander idee is om vetbollen, speciaal voor de vogeltjes op te hangen aan je veranda. Hiermee help je de vogels terwijl dit er tegelijkertijd ook leuk uitziet!

Om het knusse gevoel in je veranda een extra boost te geven is het een idee om je tuinmeubels te bekleden met zachte kussens en warme dekens. De dekens in combinatie met verwarming zorgen ervoor dat je heerlijk warm op je veranda kunt relaxen terwijl de kussens ervoor zorgen dat je comfortabel zit. Daarnaast oogt het geheel ook gelijk een stuk gezelliger!

Met deze tips en een kop warme chocolademelk met slagroom erbij zijn jij en je veranda helemaal klaar voor het najaar!