Home / Uncategorized / Filament in de Ultimaker S3

Filament in de Ultimaker S3

Wanneer je de voordelen van de Ultimaker S3 bekijkt, dan kom je al snel uit bij het filament. Het is immers zo dat er een aantal belangrijke problemen tot het verleden zijn gaan behoren door de komst van deze printer. Dit heeft vooral te maken met het optimaliseren van de werkwijze. Zo hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn voor het opraken van het filament. De sensor in de printer vangt dit tijdig op zodat je gewoon het filament kan vervangen zonder dat het je product schade hoeft toe te brengen. Dit is niet het enige.

Sterker en beter filament gebruiken
Dat je meer controle hebt over het filament maakt de Ultimaker S3 aantrekkelijk. Daarnaast is het ook zo dat de printer geheel nieuwe mogelijkheden biedt. Dat komt bijvoorbeeld door de mogelijkheid om vernieuwende materialen te gebruiken. De printer is composite ready, zoals dat wordt genoemd. Dat komt erop neer dat direct met allerlei filamenten kan worden gewerkt. Dat geldt ook voor versterkte varianten waar glas of carbon in is verwerkt. Dit brengt met zich mee dat je hele nieuwe ideeën kan uitwerken. De producten worden immers veel sterker dan ooit eerder mogelijk was met andere 3D printers.

Werken met een betere print core
Wil je de mogelijkheden van de Ultimaker S3 optimaal benutten? Zorg dan ook dat de printer hiervoor gereedgemaakt is. Dat is niet heel moeilijk te verzorgen. Een optie is het werken met de print core CC Red. Wanneer je dit doet, dan kan je direct met de versterkte filamenten gaan werken. Dit zorgt er dus ook voor dat je allerlei nieuwe mogelijkheden van 3D printen ontdekt. Het is zeker de moeite waard om deze printer te gaan gebruiken om die reden. Het levert je immers direct al veel voordeel op wanneer je ermee gaat werken.

Nog veel meer pluspunten
Het is goed om te weten dat de Ultimaker S3 nog veel meer belangrijke voordelen te bieden heeft. Zo is er bijvoorbeeld controle op het printproces op allerlei manieren. De printer maakt bijvoorbeeld een scan van het printoppervlak om via die weg de best mogelijke eerste laag te leggen. Alle afwijkingen, tot in het kleinste detail, worden op die manier gecorrigeerd. Dit maakt het mogelijk om hele precieze prints te maken. De eindproducten die je met de printer kan leveren zijn daarmee dan ook beter dan ooit. Het printen zal dan ook alleen maar belangrijker gaan worden.