Home / Steigerhout tuinmeubelen / Houten bergingen voor in de tuin

Houten bergingen voor in de tuin

De zomer in Nederland kan nogal wisselvallig zijn. Om die reden is het handig om je tuinspullen goed en droog op te kunnen bergen. Ook kan een goed afgesloten berging diefstal voorkomen. Bovendien kan een houten berging erg mooi staan bij de rest van je tuin of terras. Kortom, genoeg redenen om een houten tuinberging aan te schaffen. Maar welke tuinberging past het beste bij jou?

Tuinkisten

Omdat deze bergingen vaak een vrij simpele vorm hebben met een deksel of een deur, kan je hierin van alles kwijt. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor tuingereedschap of tuinkussen, maar ook het buitenspeelgoed van je kinderen kan er droog en veilig bewaard worden. Het voordeel van een tuinkist is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Daarnaast kan je er nog dingen op zetten, waardoor je de ruimte in je tuin of op je terras maximaal benut.

Fietsenberging

Omdat het opbergen van een fiets lastig wordt met een tuinkist of tuinkast, zijn hier speciale bergingen voor beschikbaar. Deze fietsenbergingen hebben bijvoorbeeld geen (hoge) drempel en zijn afgestemd op het formaat van een of meerdere fietsen. Er bestaan zelfs fietsenbergingen voor speciale fietsen, zoals bakfietsen, scootmobielen of driewielerfietsen. Bovendien zijn deze vaak eenvoudig afsluitbaar, waardoor je fiets niet gestolen kan worden.

Container ombouw

Om de stank uit je tuin te verdrijven, kan een container ombouw soms van pas komen. Je kan hierin je containers opbergen om deze ook nog eens uit het zicht te hebben. Deze bergingen zijn zo ontworpen dat je nog gemakkelijk de deksel van je kliko kan openen, terwijl deze netjes opgeborgen staat. Het maakt in principe niet uit wat voor container en hoe veel containers je hebt: er zijn container ombouwen in verschillende formaten. Van 1 reguliere kliko tot 3 reguliere kliko’s tot grote bedrijfscontainers.