Home / Steigerhout / De kapschuur als verlengstuk van de woning

De kapschuur als verlengstuk van de woning

Anno 2019 is men steeds meer met huis en tuin bezig. Iedereen wilt ervoor zorgen dat zijn of haar huis en tuin er zo goed mogelijk uit komt te zien. Buiten dat willen we ook steeds vaker een fijne plek om lekker buiten te kunnen zitten. In Nederland is het natuurlijk slechts een klein gedeelte van het jaar lekker weer. Juist daarom kiezen steeds meer mensen voor een kapschuur. Vroeger zag je kapschuren vooral op boerderijen. Hier werd dan het gemaaide gras neergelegd. Op deze manier lag het gras droog en kon het niet wegwaaien of natgeregend worden.

Een tuinschuur is top

Een kapschuur wordt door mensen vaak door elkaar gehaald met een tuinschuur. Echter zijn kapschuren totaal niet te vergelijken met tuinschuren. De eerste variant is namelijk een verlengstuk van de woning. Dit is bij een tuinschuur absoluut niet het geval. Buiten dat is de kapschuur vaak een open ruimte terwijl er in een tuinschuur alleen maar spullen neer worden gelegd. Steeds meer mensen kiezen voor kapschuren omdat dit soort schuren voor veel sfeer zorgen. Je kunt hier ook zitten als het wat kouder is of als de zon onder gaat. Dit type schuur is absoluut een geweldige toevoeging voor uw woning.

Een kapschuur zelf samenstellen

Mocht jij zo’n prachtige schuur willen hebben als verlengstuk van je woning, dan kan je deze ook zelf samenstellen. Er zijn meerdere aanbieders waarbij dit mogelijk is. Je kunt er dan voor zorgen dat de schuur perfect bij je woning past. Dit is natuurlijk ook wel zo belangrijk als de schuur het verlengstuk van je woning is. Buiten dat kan je ook zelf bepalen of de schuur open of juist gesloten moet zijn. Zo is het bijvoorbeeld ook wel fijn als er gedeeltes van de schuur afgesloten zijn. Op deze manier heb je ook lekker een plek om uit de wind te zitten. Zo kan je bijvoorbeeld ook glazen wanden in de schuur plaatsen!