Home / Buitenkeuken steigerhout / Steigerhout lounges

Steigerhout lounges

Steigerhout lounges

Een lounge, daar bedoelen wij een ordinaire huis- of zitkamer mee. Het kan ook deftiger uiteraard, wellicht wilt u er een die zo genoemd kan worden. Alles in dezelfde stijl, huiselijk maar een mooie uitstraling tegelijk. Steigerhout is dan niet altijd het materiaal waar u als eerste aan denkt, of wellicht bij voorbaat al uitsluit. Maar na het lezen van dit artikel komt u wellicht tot andere gedachten!

Steigerhout is inderdaad een ruw materiaal, met een robuust uiterlijk. De natuur heeft dit bewerkt en dat is wat het steigerhout anders dan anderen maakt. Maar zeker als het gaat om nieuw steigerhout, is het glad en licht. Doordat het steigerhout, vurenhout gemaakt van naaldbomen, nogal sterk is, kan het ook prima bewerkt worden. Steigerhout kan hierdoor net zo goed fijntjes zijn als grof. Natuurlijk materiaal kan altijd in elke context en interieur worden geplaatst, het is onmogelijk dat het niet matcht met de rest, integendeel.

Steigerhout lounges

Het hout kan geschuurd, geborsteld en bewerkt worden met olie voor steigerhout en/of beits, ook in kleuren, zoals whitewash.

U vraagt zich wellicht of of steigerhout inderdaad geschikt is voor een zit- of woongedeelte van een bepaald niveau, of voor uw specifieke en unieke horecabedrijf. Behalve het positieve van de ruimte verhogen kan juist steigerhout ook een heel aangename sfeer geven. Voor zowel de privé als de publieke lounge (in hotel, motel, eetcafé) is dit uitermate belangrijk. Ook indien u vakantiewoningen verhuurt, denk dan eens aan de mogelijkheid van steigerhouten meubelen. Welk meubilair is zowel praktisch als stevig, slijtvast en bijzonder mooi? Dan komt iedereen uit op steigerhout! Het heeft, zeker als het behandeld is een lange levensduur en is niet gevoelig voor schade. Bovendien vraagt het niet of nauwelijks onderhoud.

Steigerhout voor meubelen heeft een vochtigheids gehalte van maximaal 20%, dat is relatief weinig. Het is wel aan te bevelen om de poten of al het andere onder de meubels van ander materiaal te kiezen, zodat er geen vocht of kou in het meubilair kan trekken. Een kast met glazen deuren, dit kan ook met steigerhout, het is prima te combineren met andere materialen.

Wat u ook op het oog heeft, elke wens of droom als het gaat om een keurig en strak interieur voor de lounge, hierbij kan steigerhout veel aan bijdragen! Nogmaals, laat uw eventuele vooroordeel over steigerhout varen en ontdek de vele mogelijkheden en de kwaliteiten van steigerhout.

Steigerhout is geschikt voor stoelen, banken, tafels, kasten en nog veel meer.

Wilt u wel comfortabel zitten op de stoelen en de bank? Er zijn kussens in alle soorten en maten, deze kunnen trouwens nog bijdragen als het gaat om een goede smaak die kwaliteit uitstraalt.

Blijf daarom op de hoogte, schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief. U zult verstelt staan van de hoeveelheid tips die deze bevat! Waar wacht u nog op?